close

Ce spuneti de un desert din fructe, budinca cu gem de capsuni .

Ce spuneti de un desert din fructe, budinca cu gem de capsuni .

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Budinca cu gem de capsuni .

Lista de ingrediente :

-180 grame firimituri de paine

-85 grame zahar

-trei oua

-130 grame un topit

– 25 grame faina

-o lingurita esenta de vanilie

-130 grame gem de capsuni

-o lingurita bicarbonat de sodiu

Cum se prepara :

Amestecam intr- un castron faina, zaharul si firimiturile de paine.

Adaugam apoi ouale, untul si vanilia, bicarbonatul de sodiu dizolva intr- o lingurita de apa calda, se adauga si el in compozitie, se omogenizeaza bine.

Ungem o forma de budinca cu ulei, turnam aluatul in forma.

Acoperim cu hartie de copt sau folie de aluminiu, se pune intr- o oala cu apa si se lasa la fiert timp de doua ore .

Apoi oprim focul lasam cateva minute si se rastoarna pe un platou .

Va uram :

Pofta buna!

BONUS

Va recomandam acest desert cu dulceata de caise si nuci. Se prepara foarte usor, rapid si este super delicioasa.

In acest articol va vom oferi o reteta de Prajitura Jarbo.

Lista de ingrediente:

Pentru aluat:

-o linguriță de praf de copt

-100 grame de zahăr

-500 grame de făină

-250 grame de unt sau margarină/unt

-1 ou

-10 grame de drojdie uscată (sau 30 g de drojdie proaspătă)

-50 mililitri de lapte

Pentru umplutură:

-150 grame de zahăr

-200 grame de nuci

-200 mililitri (un pahar) de dulceață sau gem de caise

Pentru glazură:

-100 grame de ciocolată neagră

-70 grame de unt (85% conținut de grăsime)

Cum se prepara:

Preparam aluatul: amestecam faina cu drojdia uscata si praful de copt.

Pregatim un bol adanc, punem laptele, zaharul, oul si mixam cu un tel.
Punem la topit untul pe cate il punem in lapte , urmand sa adaugam si faina cernuta.

Incepem sa framantam aluatul care trebuie sa iasa gras si nelipicios.

Cand este gata, il acoperim cu folie alimentara si il lasam jumatate de ora la cald.

Incepem sa pregatim umplutura:

Dulceata de caise o maruntim cu ajutorul unui blender dulceata si nucile, dupa care adaugam zaharul.

Impartim aluatul in 3 parti, iar fiecare parte o intindem intr-un blat de marimea tavii.

Punem primul blat in tava, il ungem cu crema, pune si al doilea blat pe care il ungem cu crema si acoperim cu al treilea blat.

Lasam prajitura intr-un loc cald aprox 30 de minute.

Ultimul blat il intepam cu o fuculita, dupa care il bagam la cuptor 20 de minute la temperatura de 180 de grade celsius.

Cand este gata, scoatem, lasam sa se raceasca si o acoperim cu glazura de ciocolata (topiți untul și ciocolata în cuptorul cu microunde, încălziți-le timp de 30 secunde, scoateți-le, amestecați-le și iarăși încălziți-le până când ciocolata se va topi în totalitate)

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"