close

Cea mai rapida reteta de chec cu visine. Simpla si gustoasa .

Cea mai rapida reteta de chec cu visine. Simpla si gustoasa .

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Chec cu visine.

Lista de ingrediente :

-doua oua

-o jumatate lingurita bicarbonat sodiu

-100 grame unt

-un pahar jumatate faina cu

-un pahar de zahar

-200 grame smantana

-un pliculet zahar vanilat

-350 grame visine in suc propriu sau congelate

Cum se prepara :

Visinele se spala si se scurg in sita .

Se amesteca cu putina faina .

Untul se topeste, ouale se bat cu zaharul bine, se adauga smantana, untul, praful de copt, zahar vanilat si faina, se amesteca bine.

Se obtine un aluat consistent .

Aluatul se toarna intr- o forma tapetata cu hartie de copt.

Se pun visinele deasupra, se coace la 180 de grade circa 40 de minute.

Se face testul scobitorii .

Se lasa la racit si deasupra se presara zahar pudra .

Echipa Specialitatea Casei va ureaza :
Pofta buna!

Bonus:

Prajitura cu ciocolata, nuci si visine
Ingrediente:

-2 linguri praf de cacao

-100 gr nuci macinate

-200 gr visine fara samburi

-100 gr ciocolata neagra

-100 gr faina

-50 gr ciocolata alba

-4 oua

-1 praf de sare

-150 gr unt

-130 gr zahar

-1 varf cutit scortisoara

-1 lingurita praf de copt

Mod de preparare:

Ciocolata neagra se rupe si se si se topeste cu 50 g unt la bain-marie. Cand se raceste putin adaugi galbenusurile si amesteci rapid pana se omogenizeaza.

Freci separat untul ramas cu 100 g zahar. Adaugi ciocolata cu galbenusuri si omogenizezi compozitia. Incorporezi faina cernuta cu un praf de sare, praful de cacao, scortisoara si praful de copt, apoi adaugi nuca macinata fin.

Adaugi albusurile batute spuma tare cu 30 g zahar si amesteci usor cu o lingura de lemn. Torni aluatul in forma tapetata cu hartie de copt (o forma cu diametrul de 24 cm), apoi presari visinile date prin 2 linguri faina. Coci negresa timp de 45 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Cand a trecut testul cu scobitoarea, o scoti si o lasi sa se raceasca pe un gratar. O decorezi cu ciocolata alba topita. Cand s-a racit o tai si servesti.

Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"