close

Cele mai bune sarmalute pot fi chiar si acestea de post daca stii cum sa combini toate ingredientele.

26.02-POZA art.8 (sarmalute-post-foi-vita-580×400

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de sarmalute de post.

Lista de ingrediente:

-smântână vegetală

-2 ardei graşi roşii

-2 cepe

-100 mililitri ulei

-30 frunze viţă

-sare

-200 grame orez

-piper

Cum se prepara:

Orezul il vom spala in 2-3 ape si il lasam in apa rece.

Punem o tigaie cu ulei la incins si punem la calit ceapa tocata.

Dupa ce s-a calit, punem orezul scurs bine in prealabil si ardeii taiati foarte fin.

Pregatim frunzele de vita, le spalam, le indepartam coditele, le punem la oparit in apa fierbinte, iar la final pe scurgem de apa.

In acest timp, amestecam compozitia cu care vom umple sarmalele si lasam pe foc mic 10 minute

Punem sare si piper dupa gust, amestecam, iar apoi lasam sa se raceasca.

Incepem sa formam sarmalutele, punem cate o lingura din compozitia de orez pe fiecare frunza de vita.

Le asezam intr-o oala inalte, turnam apa calda, uleiul ramas si punem sa fiarte 60 de minute pe focul de la aragaz.

Dupa acest timp, mai bagam 60 de minute la cuptor.

Cand sunt gata, le scoatem si le servim cu smantana vegetala.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"