close

Chec cu dovleac si merisoare, o bunatate de desert.

Chec cu dovleac si merisoare

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Chec cu dovleac si merisoare.

Lista de ingrediente:

– 200 gr faina

– 200 gr zahar

– 2 oua mari

– 100 gr unt moale

– 200 gr amestec merisoare

– 250 gr piure de dovleac

– 1/2 lingurita bicarbonat

– 1/2 lingurita praf de copt

– 1/2 lingurita ghimbir macinat

– 1/2 lingurita scortisoara

– coaja rasa si zeama de la o portocala

– zahar vanilat

– 1/2 lingurita sare

– esenta de rom

Cum se prepara:

Un dovleac nu foarte mare, se taie, se curata de seminte, se aseaza cu coaja in sus pe hartia de copt din tava si se coace in cuptor, la foc mediu circa 1 ora.

Cand miezul este moale si rece, se paseaza (fara coaja) pana se abtine un piure fin.

Se tapeteaza tava de copt pt chec, cu hartie de copt sau se unge cu ulei si se presara faina.

Merisoarele, care au fost puse la hidratat intr-un caston cu apa calduta si putina esenta de rom, se scurg foarte bine si se tamponeaza cu un servet de hartie.

Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, putina sare, coaja rasa de portocala, scortisoara si ghimbirul macinat.

Untul se freaca bine cu zaharul si se adauga pe rand cele doua oua , mixand bine dupa fiecare.

In piureul de dovleac se adauga aceasta crema de unt, extractul de vanilie si zeama de portocala , amestecand mereu.

Se adauga faina si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen si consistent.

La sfarsit se incorporeaza in acest aluat, fructele confiate.

Se toarna in tava si se introduce in cuptorul incins.

Se coace la foc mediu circa 50-60 min, pana se rumeneste deasupra. Dupa ce s-a racit , se poate pudra cu zahar pudra.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"