close

Chifle Kaiser, mai gustoase si pufoase decat cele din comert

Chifle Kaiser

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Chifle Kaiser.

Lista de ingrediente:

– un albus

– un ou intreg

– 330 ml lapte

– 600 g făină

– o lingură zahă

– o lingurită sare

– un cub de drojdie sau drojdie uscată

– 40 g unt topit si răcit

– decor: seminte de susan, de mac si de dovleac.

Cum se prepara:

Intr-un bol adanc se pune făina, se adaugă sarea, oul, albusul si untul (bătute impreună) si se amestecă bine ingredientele.

Se adaugă laptele căldut amestecat cu drojdie si zahărul.

Aluatul se frămantă energic pană se desprinde de pe peretii recipientului si devine elastic.

Bolul se acoperă cu o folie alimentară, sau un prosop de bucătărie si se lasă să crească intr-un loc căldut pană isi dublează volumul circa 2-3 ore.

După ce a crescut se mai frămantă putin, apoi se imparte in 8 părti egale, formandu-se niste bilute.
Fiecare bilută se modelează sub formă de baston, pe care il tăiati in două.

Se face un nod lejer in mijlocul fiecărui baston obtinut, apoi treceti capatul din stanga prin nod pe deasupra o dată sau de două ori, iar cel din dreapta se trece pe dedesupt.

Ungeti chiflele cu putin ou si adăugati seminte de mac , dovleac sau de susan.

Chiflele se aseză intr-o tavă tapetată cu hartie de copt si se bagă la copt in cuptorul incălzit la 180˚.
Chiflele se coc pană devin aurii.

Cand sunt copate se scot si se lasă la răcit.

Le puteti consuma in loc de paine sau in sandwichuri delicioase.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"