close

Crema bavareza cu menta proaspata. O delicatesa pe care v-o recomandam cu drag.

15.04-POZA art.3 (big_232473

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Crema bavareza cu menta proaspata.

Lista de ingrediente:

-250 grame frisca

-500 grame lapte

-25 grame foi de menta proaspata

-150 grame zahar

-12 grame gelatina

-35% fructe mici : zmeura, afine, mure, fragi

-100 grame galbenusuri

Cum se prepara:

Pregatim un robot de bucatarie in care vom pune la infuzat laptele cu 1/2 din zahar si foile de menta timp de 10 minute la 90 grade celsius, viteza 2.

Pregatim un castron in care amestecam galbenusurile de ou cu zaharul ramas cu ajutorul unui tel.

In caz ca infuzia în robot este completa, se mixeaza la modul turbo timp de 1 minut.

Turnam aceasta infuzie prin sita pe amestecul de galbenusuri de oua si restul de zahar amestecand cu ajutorul telului, apoi varsam totul în robot.

Fierbem la temperatura de 90 de grade celsius, timp de 6 minute, viteza 3.

La termenul de fierbere, adaugam gelatina si se mixeaza cateva secunde.

Rezultatul acesta este o crema englezeasca.

Se raceste aceasta crema englezeasca într-un castron si se adauga cu delicatete frisca.

Va uram pofta buna!

Bonus

Crema de lapte

Lista de ingrediente :

-400 ml lapte

-100 grame lapte condensat

-5 linguri faina

-100 g unt

-400 ml smantana

-3 galbenusuri

-80 grame zahar

-o fiola esenta de vanilie

Cum se prepara:

Se fierbe un pahar de lapte, laptele ramas se amesteca cu laptele condensat, smantana, se pune pe foc.

Galbenusurile se bat cu zaharul, intr- un vas separat se amesteca paharul de lapte cald cu faina si apoi se adauga in compozitia de galbenusuri, se omogenizeaza bine.

Cand laptele, smantana si laptele condensat fierbe se ia de pe foc si se toarna in compozitia cu galbenusurile, se omogenizeaza bine, se pune toata aceasta compozitie pe foc pana se ingroasa.

Se amesteca permanent .

Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit .

Cand este la temperatura camerei, se adauga untul taiat cubulete si se freaca bine crema timp de 3 minute .

Va uram :

Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"