close

Cu siguranta nu ati mai incercat aceasta reteta de sarmale. Sunt acoperite cu un amestec delicios iar rezultatul final este unul pe cinste!

19.03-POZA art.5 (Untitled-1-62

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de sarmale la tava.

Lista de ingrediente:

-15 grame de pătrunjel

-1 varză

-30 grame de smântână

-2 linguri ulei de floarea soarelui

-150 grame carne tocată de porc

-1 morcov

-100 mililitri de apă

-100 grame de cașcaval

-15 grame de mărar

-50 grame de orez

-1 ceapă

-2 roșii

-3-4 căței de usturoi

-sare

-piper negru măcinat

Cum se prepara:

Punem varza intr-un bol si o bagam la cuptor timp de 5-10 minute.

Apoi o spalam cu apa rece si ii desprindem frunzele.

Punem orezul la fiert intr-o cratita iar cand este gata il lasam sa se raceasca.

Ceapa si morcovul le tocam marunt si le punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins.

Intr-un alt bol, amestecam orezul, morcovul, ceapa si carnea tocata. Condimentam cu sare si piper macinat.

Formam sarmalele pe care leasezam intr-o tava de copt unsa cu ulei.

Turnam in aceasta apa fierbinte su acoperim cu folie de aluminiu.

Apoi bagam la cuptor jumatate de ora la temperatura de 200 grade celsius.

Rosiile si verdeata le tocam marunt, cascavalul il radem, iar usturoiul il presam.

Amestecam roșiile cu verdeața, cașcavalul ras, usturoiul și smântâna iar apoi condimentam cu sare si piper.

Acoperim sarmalele cu aceasta compozitie si mai bagam inca o data la cuptor pentru 10-15 minute pana se rumenesc.

Va uram pofta buna!

Bonus

Acest preparat este extrem de indragit de cei care tin post. Va recomandam aceste Sarmale delicioase de post.

In acest articol va vom oferi o reteta de sarmale cu ciuperci.

Lista de ingrediente:

-sare

-1 varza

-apa

-2 linguri de ulei vegetal

Pentru umplutura:

-500 gr de ciuperci proaspete sau 100 gr de ciuperci uscate

-1/2 de pahar de orez prefiert

-sare

-2 linguri de pasta de rosii

Cum se prepara:

Intr-o cratita se fierb frunzele de varza timp de 3 minute dupa care se scot din apa si se lasa la scurs.

Dupa trecem la ciuperci, le curatam, fierbem si tocam marunt. Apoi le amestecam cu orezul prefiert, pasta de rosii si adaugam sare dupa gust.

Pe fiecare bucatica de varza punem cate 2 linguri de umplutura, infasuram si le punem intr-o tigaie cu ulei incins sa se prajeasca putin.

Pregatim o oala in care vom aseza sarmalele, adaugam apa si condimentele dupa care bagam la cuptor.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"