close

Cu un pahar de iaurt poti prepara acest desert delicios si rapid cu visine.

13.03-POZA art.12 (prajitura-4

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Chec cu visine pe baza de iaurt.

Lista de ingrediente:

-1 pahar de făină

-200 grame de vișine

-1.5 lingurițe de praf de copt

-zahăr pudră după gust

-200 mililitri de iaurt

-3 ouă

-1 pahar de zahăr

-1 linguriță de unt

Cum se prepara:

Pentru inceput, pornim cumtorul si il setam la 180 de grade celsius.

Indepartam samburii din visine, dupa care le punem intr-o strecuratoare pentru a se scurge sucul.

Punem oulale impreuna cu zaharul intr-un bol si batem pana cand apar bule mici.

Apoi adaugam iaurtul si amestecam din nou.

Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Pregatim o forma de copt pe care o ungem cu unt si turnam aluatul.

Punem visinele, dupa care bagam prajitura la cuptor 45 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Cand este gata, lasam sa se raceasca si il presaram cu zahar pudra.

Va uram pofta buna!

Bonus

O prajitura zemoasa, vanilata, acrisoara si care in general nu prea „supravietuieste” multe zile. – Placinta cu visine

In acest articol va vom oferi o reteta de placinta cu visine

Lista de ingrediente:

-100 grame zahar

-200 grame unt sau margarina

-300 grame faina

-1 ou intreg

-putina sare

Umplutura:

-50 grame unt

-4 oua intregi

-200 grame zahar

-100 grame de nuca

-600 grame visine fara samburi

Cum se prepara:

Mai intai se prepara aluatul de linzer si se pune intr-un loc rece.

Apoi se prepara umplutura.

Untul se freaca spuma cu zaharul si galbenusurile ,s e adauga visinele strecurate, nuca macinata si la sfarsit spuma de albus.

Aluatul se intinde in 2 foi subtiri.

Cu una se tapeteaza tava.

Se toarna umplutura, apoi se aseaza peste ea cealalta foaie.

Se impunge cu furculita si se coace la foc mic.

Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate din tava.

Se taie felii lungi , subtiri si deasupra se pudreaza cu zahar.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"