close

Daca folosesti un aluat fara ou pentru prepararea acestei placinte, o poti manca si in orice perioada de post a anului.

26.02-POZA art.7 (placinta-cu-legume-de-post-580×400

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de placinta de legume.

Lista de ingrediente:

-1 fir praz (partea albă)

-1 legătură pătrunjel

-500 grame aluat foitaj fără ou

-200 grame ciuperci

-1 morcov fiert

-piper

-4-5 cartofi

-1 legătură mărar

-nucşoară

-sare

-6 linguri ulei

Cum se prepara:

Punem cartofii la fiert in apa cu sare , iar cand sunt gata ii scurgem si lasam sa se raceasca.

Apoi ii curatam de coaja, ii taiem cuburi, radem morcovul mare, ciupercile le taiem felii iar apoi taiem prazul rondele.

Punem o tigaie cu ulei la incins si punem la calit toate legumele.

Presaram patrunjelul si mararul tocate foarte fin, condimentam cu nucsoara, sare si piper dupa gust, dupa care lasam sa se raceasca.

Punem jumate din foietajul dezghetat pe masa, il intindem putin si il asezam intr-o tava tapetata.

Asezam umplutura de legume, netezim dupa care acoperim cu a doua foaie.

O intepam din loc in loc si o bagam la copt 45 de minute.

Cand este gata, o putem servi rece sau calda.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"