close

De ce sa mai cumparam din magazin paine cu seminte si stafide, cand putem prepara la noi acasa si e mult mai sanatoasa .

De ce sa mai cumparam din magazin paine cu seminte si stafide, cand putem prepara la noi acasa si e mult mai sanatoasa .

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Paine cu seminte si stafide.

Lista de ingrediente :

-o cana iaurt

-o jumatate cana apa

-un sfert cana zahar brun

-un sfert cana miere

-o cana nuci tocate

-o jumatate cana seminte de dovleac crude

-o jumatate cana ulei de masline

-doua lingurite bicarbonat de sodiu

o lingurita sare

-un sfert cana susan

-o cana stafide

-o jumatate cana seminte de floarea soarelui

Cum se prepara :

Semintele de dovleac, nucile si cele de floarea soarelui, se prajesc in tigaia fara ulei .

Amestecam faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea, se adauga uleiul de masline, apa, iaurtul, mierea si zaharul si se omogenizeaza bine aluatul.

Apoi adaugam stafidele, rozmarinul, nucile, susanul si semintele.

Intr- o tava tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul si se introduce in cuptorul incins circa 35 de minute pana se rumeneste .

Cand este gata se scoate, se lasa la racit, se taie cu un cutit felii foarte subtiri, apoi se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se mai coc feliile circa 10 minute in cuptor pana devin crocante .

Se servesc cu crema de branza sau ton afumat .

Va uram :

Pofta buna!

BONUS

Paine de casa implatita. Este painea mea preferata pe care o prepar foarte des si mereu imi iese super gustoasa.

In acest articol va vom oferi o reteta de Paine de casa implatita.

Lista de ingrediente:

-50 mililitri ulei

-1 kilogram faina

-1 lingura mare de zahar brun

-10 lingurite lapte praf

-1 lingurita de sare

-480 mililitri apa calduta

-50 grame unt topit

-30 grame drojdie proaspata

-susan si mac pentru ornat+1 lingura de unt topit

Cum se prepara:

Incalzim putin apa dupa care o amestecam cu sarea si zaharul brun.

Apoi punem drojdia si amestecam bine, dupa care punem in masina de paine (programul framantat+dospit).

Punem faina uleiul si untul topit si laptele praf.

Dupa ce a dospit bine imparim aluatul in 2 parti si se fac 2 paini in forma de cozonac sau in ce forma doriti.

Dupa ce i-ati dat forma dorita, o puneti in tava unsa cu putin ulei apoi se lasa sa cresca jumatate de ora dupa care se ung cu putin unt topit, se pune susan, mac sau chiar zahar brun si va avea o culoare foarte placuta.

Bagam la cuptor jumatate de ora la temperatura de 170 grade.

Va uram pofta buna!

Bonus

x
Dati-ne un "Like"