close

Delicioase si sofisticate, trufele de ciocolată pot fi preparate foarte usor si acasă.

Trufe de ciocolată

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Trufe de ciocolată.

Lista de ingrediente:

– 150 ml smântână lichidă pentru frișcă

– 250 g ciocolată amăruie

– 50 g unt

– 2 linguri de rom

– 150 g cacao pentru decor

Cum se prepara:

Se taie ciocolata în bucățele cat mai mărunte si se adaugă intr-un bol termorezistent.

Este indicat să alegeți o ciocolată de bună calitate și nu foarte amăruie, fiindca gustul trufelor depinde foarte mult de calitatea ciocolatei.

Smântâna lichidă se pune la încălzit la foc mic, împreună cu untul tăiat bucățele mici.

Când mai are putin si începe să fiarbă, se ia de pe foc și se toarnă peste bolul cu ciocolată.

Lăsati amestecul circa 1-2 minute apoi cu ajutorul unei spaule amestecați până ciocolata se topește complet.

Se adaugă cele 2 linguri de rom, se amestecă bine și se lasă ciocolata să se răcească la temperatura camerei.

Bolul se acoperă cu o folie alimentară și se dă la frigider pentru 2 ore până se întărește compoziția.

Pentru asamblare, se pune într-o farfurie cacao.

Cu ajutorul unei lingurițe sau cupe mici de înghețată, se formează biluțe de ciocolată.

Trufele se trec prin cacao și se pun pe o farfurie.

Se păstrează la frigider acoperite cu folie alimentară , dar se servesc cel mai bine la temperatura camerei.

Trufele de ciocolată sunt un cadou dulce dacă vreți să faceți o bucurie cuiva drag, mai ales că sunt făcute cu multă atentie si dăruire.

Puteti pune in mijloc si samburi de migdale sau alune.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"