close

Desertul acesta este incredibil de gustos si poate fi pregatit in orice moment.

12.03-POZA art.6 (tort-smantanel-rapid

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Tort Smantanel.

Lista de ingrediente:

Pentru blatul alb:

-200 grame de zahăr

-225 grame de făină

-250 mililitri de smântână fermentată

-1 plic praf de copt

-2 ouă

Pentru blatul de ciocolată

-1 plic praf de copt

-2 ouă

-1 lingură de cacao

-200 grame de zahăr

-225 grame de făină

-250 mililitri de smântână fermentată

Pentru cremă:

-200 grame de zahăr

-375 grame de smântână fermentată

Cum se prepara:

Incepem prin prepararea blatului alb.

Intr-un bol batem ouale cu zaharul, dupa care punem smantana, faina si praful de copt.

Pregatim o tava pe care o ungem cu ulei si turnam aluatul.

Bagam la cuptor 20 de minute la temperatura de 180 grade celsius.

Cand este gata, il lasam sa se raceasca dupa care il taiem in 2.

Preparam si blatul de ciocolata:

Intr-un bol batem ouale cu zahar, punem smantana, faina, cacaoa si praful de copt.

Ungem din nou tava de copt cu ulei si turnam aluatul pe care il dam la cuptor 20 de minute la aceeasi temperatura.

Cand este gata lasam sa se raceasca si il taiem in 2.

Crema o vom pregati astfelt: Batem smantana cu zahar foarte bine.

Ungem fiercare blat cu crema aranjandu-le astfel: alb, ciocolata, alb, ciocolata:

La final decoram cu ciocolata rasa.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"