close

Eclere cu ness, delicioase fix precum cele de la cofetărie.

Eclere cu ness

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Eclere cu ness.

Lista de ingrediente:

Pentru cojile de eclere:

– 200 g făină

– 200 ml apă

– 100 ml ulei

– 5 ouă.

Pentru cremă:

– 200 ml lapte

– 3 ouă

– 50 g unt

– 6 linguri zahăr

– 6 linguri făină

– o lingură ness

– 2 plicuri zahăr vanilat

Pentru glazură:

– 200 g ciocolată albă

– 30 g unt

– un plic capuccino

Cum se prepara:

Prepararea cremei :

Se amestecă, într-o cratiţă, ouăle, zahărul, zahărul vanilat, nessul, făina şi laptele.

Se pun la fiert pe bain-marie, amestecand până când compoziţia se îngroaşă.

Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă untul, se mixează 2-3 minute, apoi se lasă să se răcească.

Într-un bol metalic se pune ciocolata, untul şi capuccino, apoi se pun la bain marie şi se amestecă, până se topeşte ciocolata si obtinem o cremă fină.

Prepararea cojilor:

Se fierbe apa cu uleiul, se adaugă făină in ploaie şi se amestecă bine cu telul.

Se lasă la fiert pe foc mic si se amestecă pană compozitia s-a îngroşat.

Se ia de pe foc şi se adaugă pe rând ouăle, omogenizându-le bine, apoi se mai lasă 2-3 minute la fiert.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun cojile de eclere cu lingura şi se coc la 200 de grade, circa 25 de minute.

După ce s-au făcut se lasă să se răcească, se taie pe jumătate, se umplu cu cremă şi se decorează cu glazură pe deasupra.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"