close

Este o delicatesa pe care toti romanii o adora si poate fi servita alaturi de oua, mamaliguta si muraturi. Tochitura cu de porc

15.04-POZA art.11 (tochitura-de-porc-1024×683

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Tochitura de porc.

Lista de ingrediente:

-3-4 căţei de usturoi

-400 grame fleică

-400 grame carne macră de porc (pulpă sau muşchi)

-100 mililitri vin

-piper

-1-2 linguri ulei sau o lingură cu untură

-sare

-100 grame ficat

Cum se prepara:

Incepem sa pregatim carnea. O spalam, o curatam de pielite, o taiem cubulete si lasam sa se scurga.

Intr-o tigaie incinsa cu ulei, punem bucatile de carne sa se prajeasca si le intoarcem doar atunci cand au prins crusta.

Apoi spalam ficatul si il taiem cubulete dupa care il punem in tigaie langa bucatile de carne.

Ii intoarcem dupa ce au prins crusta si condimentam cu sare si piper.

Adugam si putin vin amestecat cu apa si lasam sa fiarba inabusit, pana cand se inmoaie foarte bine carnea.

Tocam usturoiul marunt si il pisam cu sare. Subtiem cu 2-3 linguri de apa si turnam in tochitura. Potrivim de sare si mai lasam pe foc cateva minutele.

Daca doriti se poate servi cu mamaliguta, ochiuri, branza si muraturi.

Va uram pofta buna!

Bonus

Tochitura de porc moldovenesca

Lista de ingrediente:

– 600 gr ceafa de porc

– 250 gr fleica

– 150 gr costita

– 100 gr carnati usor afumati

– 100 gr ficat de porc

– 50 ml vin alb sec

– 2 catei usturoi

– 1 lingurita untura

– sare, piper negru

Cum se prepara:

Se taie carnea cuburi de aprox. 3 cm.

Din costita am scos oasele si am taiat doar carnea.

Ficatul se spala bine si se acopera cu lapte pana e nevoie de el.

Intr-un ceaun mai larg se topeste untura la foc mic (se foloseste numaiputina sa ajute pana isi lasa carnea grasimea).

Se adauga carnea cea mai grasa (fleica si costita) si se lasa la foc mic sa-si lasa grasimea.

Se adauga ceafa si se amesteca doar cat sa se aseze bine carnea in oala.

Se pune capacul si se da focul doar usor mai mare.

Dupa 10 minute, daca ridicati capacul vedeti ca s-a adunat mult suc pe carne.

In acel moment dati focul iar la mic si lasati sa se fiarba in continuare, cu capac.

Dupa aprox. alte 30 minute veti auzi cum sfaraie carnea in oala, e semn ca lichidul de pe ea s-a evaporat si incepe sa se friga in grasime.

Continuati sa frigeti tot cu capac, tot la foc mic pana carnea e placut rumena.

Adaugati carnatul taiat rondele si ficatul taiat bucati cat carnea.

Amestecati usor.

Adaugati usturoiul strivit, sare si piper negru macinat, amestecati iar si apoi stingeti totul cu vin.

Aduceti la fierbere si puneti capacul. Lasati sa se faca la foc mic inca 10 minute.

Dupa 1 ora si jumatate, tochitura e gata.

Serviti cu mamaliga taraneasca, branza rasa de oaie si muraturi.

Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"