close

Este reteta autentica a sosului bolognese pentru paste si lasagna .

Este reteta autentica a sosului bolognese pentru paste si lasagna .

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Sos bolognese pentru paste si lasagna .

Lista de ingrediente:

-o telina

-o ceapa

-300 grame carnati

-doua foi dafin

-doua linguri pasta tomate

-o jumate pahar vin rosu

-sare

-un morcov –

100 grame bacon

-500 grame carne tocata

-trei pahare sos de rosii

-doua pahare lapte

-doua linguri ulei masline

-piper

Cum se prepara :

Ceapa se curata, se taie bucatele, morcovul se taie cubulete, se amesteca legumele intr- un vas.

Se taie baconul bucati mici, se rumenesc in tigaia cu ulei de masline apoi se adauga morcovul, ceapa si telina, se calesc cateva secunde.

la foc mic pana se rumenesc .

Se adauga carnati tocati, apoi carnea tocata, se prajeste carnea, se amesteca din cand in cand, se pune vin si se lasa pe foc pana se evapora alcoolul.

Laptele se toarna si se asteapta pana se absoarbe, se adauga sosul de rosii, sare, foi de dafin si piper .

Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic timp de trei ore .

Cand se strange ulei la suprafata se inlatura .

Cand este aproape gata, se asezoneaza cu sare, piper, se scoate foaia de dafin si se adauga in pastele preparate sau se poate depozita in borcan inchis ermetic si tinut la frigider .

Va uram : Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"