close

Ficat pe pat de franzela, stropit cu coniac este o delicatesa.

Ficat pe pat de franzela

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Ficat pe pat de franzela.

Lista de ingrediente:

– 500 gr ficat

– 100 gr ulei

– 250 gr franzela

– 75 gr unt

– 100 ml vin rosu

– 25 ml coniac

– 50 gr faina

– 100 gr morcovi

– 50 gr telina

– sare

Cum se prepara:

Ficatul se taie felii, se trece prin faina si se prajeste in ulei.

Franzela se curata de coaja, se taie felii, se stropesc cu unt si se rumenesc in cuptor.

In uleiul ramas de la prajitul ficatului , se caleste faina si zarzavatul dat pe razatoare.

Se sting cu apa, se potriveste gustul de sare, se lasa la fiert 30 min si se paseaza sosul.

Se adauga vinul si coniacul , se pune ficatul in sos si se fierbe 20 minute.

Se aseaza bucatile de ficat pe feliile de paine, se sareaza, se toarna pe deasupra sos si unt topit.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"