close

Iata cum preparati cel mai bun aluat pentru pregatirea bucatelor pane!

13.03-POZA art.11 (aluat-1-1

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Aluat pentru pane.

Lista de ingrediente:

-4 ouă

-sare după gust

-½ pahar de apa

-1 lingură de ulei

-125 grame de făină

Cum se prepara:

Separat albusurile de galbenusuri, dupa care batem albusurile si le dam la frigider.

Intr-un alt bol amestecam uleiul, apa, galbenusurile si sarea.

Cernem faina si o adaugam in amestecul de mai sus, amestecand totul cu un tel.

Dupa ce am obtinut o compozitie omogena, batem albusurile scoase din frigider cu o priza de sare.

Apoi combinam aluatul cu spuma de albusuri adaugata treptat.

La final bagam aluatul la frigider.

Va uram pofta buna!

Bonus

Traditionala din turcia aceasta reteta de aluat dospit cu apa minerala va scoate din toate incurcaturile.

In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Aluat dospit cu apa minerala.

Lista de ingrediente:

-6 pahare faina

-un pahar lapte cald

-un pahar apa minerala

-doua linguri zahar

-7 grame drojdie

-un pahar ulei

-o lingura sare

Cum se prepara :

Drojdia se amesteca cu faina cernuta, se toarna laptele, apa minerala si uleiul.

In vas se adauga sare si zahar, se adauga faina si se framanta bine .

Aluatul se acopera cu un prosop si se lasa la dospit o ora si jumatate la cald .

Se framanta bine aluatul, apoi se acopera si se mai lasa o ora la dospit.

Se pune aluatul intr- o punga de plastic si se da la frigider timp de 3- 4 zile pana preparati retetele dorite.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"