close

Iata cum se prepara cea mai buna Crema de smantana care poate fi folosita la orice prajitura.

15.04-POZA art.9 (download

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta Crema de smantana cu gust de inghetata.

Lista de ingrediente:

-2 oua

-2 linguri de faina

-180 grame zahăr

-250 grame de unt

-500 grame de smântână (20%)

-2 grame vanilie

-coajă rasă de lămâie după gust

Cum se prepara:

Pregatim un bol in care vom adauga ouale, smantana, coaja rasă de lămăie, vanilia, făina şi zahărul urmand sa le amestecam.

Amestecul rezultat se pune pe baie de aburi si lasam sa fiarba pana se ingroasa, apoi lasam sa se raceasca complet.

In acest timp cu ajutorul unui mixer, mixam untul si incoporam cate 1 lingura de crema racita.

Crema rezultata poate fi folosita la prepararea oricarui desert.

Va uram pofta buna!

Bonus

Napolitane cu crema de ciocolata

Lista de ingrediente:

– 4-5 foi de napolitana din comert

– 100 gr unt

– 200 gr zahar

– 200 gr crema de ciocolata din comert

– esenta de rom

Cum se prepara:

Intr-un castron se freaca untul cu zaharul.

Se adauga crema de ciocolata si esenta de rom dupa gust.

Se pune pe foc, amestecand mereu pana se topeste complet zaharul.

Crema obtinuta se lasa putin la racit apoi se intinde uniform pe foile de napolitana.

Se aseaza o greutate deasupra ca sa se preseze bine.

Se lasa 24 de ore si se taie in forma dorita.

Pofta buna!

Bonus 2

Crema de ciocolata

Lista de ingrediente:

– 100 gr zahar

– 100 gr unt

– 2 oua

– 50 gr ciocolata neagra menaj

– 1 pliculet zahar vanilat

Cum se prepara:

Intr-o craticioara se topeste ciocolata si zaharul vanilat.

In alt vas, tot pe foc, se bat ouale intregi si zaharul tos, pana se incing si apoi se lasa putin la racit.

Se adauga untul la temperatura camerei si spuma de ciocolata si se amesteca bine, pana se obtine o crema lucioasa si omogena.

Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"