close

Iata cum se prepara fursecurie Nuci umplute, fara a avea nevoie de forma speciala!

13.03-POZA art.8 (nuci

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Nuci umplute.

Lista de ingrediente:

-400 grame de lapte condensat

-250 grame de unt

-3 pahare de făină

-1 priză de sare

-0.5 linguriță de bicarbonat de sodiu

-2 ouă

-1.2-1.4 pahare de zahăr

-1 linguriță de oțet

Cum se prepara:

Punem untul sa se topeasca la foc mic dupa care adaugam o priza de sare.

Punem ouale intr-un bol iar apoi le batem cu zahar si le amestecam cu untul topit si racit.

Apoi cernem faina pe care o adaugam impreuna cu bicarbonatul de sodiu stins cu otet.

Framantam aluatul pana in momentul in care nu se va dezlipi de maini.

Dupa asta incepem sa rulam bilute mici.

Le asezam in tava si bagam la cuptor pana se rumenesc, la temperatura de 190 de grade celsius.

Cand sunt gata, lasam sa se raceasca dupa care le taiem pe jumatate si scoatem miezul.

Jumatatile le umplem cu lapte condensat.

Va uram pofta buna!

Bonus

Va mai amintiti de traditionalele nuci umplute din copilarie? Iata o reteta delicioasa.

In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Nuci umplute.

Lista de ingrediente :

-200 grame unt

-un pahar zahar

-coaja de lamaie

-sare

-4 oua

-un pachet praf de copt

-faina

Crema :

-50 grame cacao

-150 grame zahar

-4 galbenusuri

-nuci tocate

-125 ml apa

-un pachet unt

-esenta de rom

Cum se prepara :

Aluatul :

Zaharul se amesteca cu ouale si sarea, se adauga untul moale, praful de copt, coaja de la o lamaie.

Amestecam bine, sa obtinem o compozitie omogena .

Se adauga treptat faina si amestecam.

Se formeaza bile de marimea unei nuci, se aseaza in forma incalzita pe aragaz.

Crema :

Cacaua se amesteca cu zaharul, se toarna apa si se amesteca.

Se pune cratita la foc mic, galbenusurile se bat cu zaharul ramas .

Untul se topeste se amesteca cu mixerul pana se obtine o crema.

Se adauga in crema si se amesteca bine.

La final adaugam esenta de rom si nucile.

Cand nucile sunt gata, se umple fiecare jumatate si se ansambleaza.

Pofta Buna!

x
Dati-ne un "Like"