close

Iata o prajitura de post incredibil de delicioasa, foarte usor de preparat si ieftina.

02.04-poza art.7

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Prajitura de foi cu suc de rosii.

Lista de ingrediente:

Pentru foi

-11 linguri ulei

-11 linguri suc de roşii

-11 linguri zahăr

-1/2 linguriţă de bicarbonat

Pentru cremă

-1 pachet de margarină

-250 grame apă

-1 pachet de praf de lămâie

-1 pachet de cremă de prăjituri 1 cană de zahăr

-nucă de cocos

Cum se prepara:

Pentru inceput pornim cuptorul si lasam sa se incalzeasca.

Apoi pregatim un bol in care amestecam uleiul cu zaharul, faina, sucul de rosii si bicarbonatul pana in momentul in care se formeaza o coca, din care intindem 4 foi.

Le asezam pe pe fundul unei tai de copt si le bagam la cuptor la foc redus.

In acest timp pregatim crema amestecand toate ingredientele mentionate mai sus, foc mic, iar cand este gata lasam la racit si ungem foile.

La final pregatim o glazura pe care o obtinem din 2-3 linguri de margarină, 2 linguri de zahăr, 1 lingură de apă, 1 esenţă de vanilie, peste care se presară nucă de cocos.

Va uram pofta buna!

Bonus

Painici Laugenbrot. Perfecte dimineata la micul dejun, la serviciu pentru pachetel sau la scoala pentru gustarea celor mici!

In acest articol va vom oferi o reteta de Painici Laugenbrot.

Lista de ingrediente:

-50 grame drojdie

-60 mililitri ulei

-1 lingura zahar

-2 litri apa

-500 mililitri apa

-4 linguri sare

-1 kilogram faina

-1 lingura sare

-12 linguri bicarbonat

Cum se prepara:

Pregatim un vas in care vom pune faina cernuta.

Frecam drojdia cu zaharul si o dizolvam in apa calduta, iar apoi o turnam peste faina.

Incepem sa framantam si adaugam treptat uleiul si sarea.

Framantam pana obtinem un aluat elastic pe care il lasam jumatate de ora la dospit.

Din aluatul rezultat formam mai multe chifle rotunde.

Punem apa cu bicarbonatul si sarea pe foc si cand clocoteste introducem painicile pentru cateva secunde in apa fiarta.

Pregatim o tava de copt pe care o tapetam cu hartie de copt si asezam painicile scoase direct din apa fiarta.

Le crestam cu un cutit si presaram susan, chimen, mac, sare sau ce dorim.

Bagam la cuptorul incins si lasam sa se rumeneasca.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"