close

Iata o reteta de post, simplu de preparat si foarte delicioasa: Fasole batuta cu ceapa

28.03-POZA art.2 (122709_fasole-batuta

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Fasole batuta cu ceapa.

Lista de ingrediente:

-300 grame fasole

-1 cartof

-1 catel de usturoi

-gogosari pentru ornat

-sare dupa gust

-4 cepe

Cum se prepara:

Spalam fasolea, dupa care o punem la fiert intr-o cratita cu apa.

In momentul in care incep sa fiarba, scurgem prima apa dupa care, turnam alta apa impreuna cu un cartof spalat si curatat.

In acest timp curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit in ulei incins.

Dupa ce a fiert fasolea o punem intr-un robot de bucatarie impreuna cu usturoiul pisat si uleiul.

Dupa ce am tocat-o o punem pe un platou si asezam deasupra ceapa prajita.

Va uram pofta buna!

Bonus

Fasole verde la tigaie. Ieftina, super sanatoasa, extrem de gustoasa si usor de incropit.

In acest articol va vom oferi o reteta de fasole verde la tigaie.

Lista de ingrediente:

-3-4 cepe medii

-600 grame fasole verde

-6 căței de usturoi tocați

-sare, piper, mărar și pătrunjel tocat – după gust

-5 roșii medii

Cum se prepara:

Taiem fasolea verde în bucăţi de 2-3 cm, o punem intr-o cratita şi o oparim putin în apă cu sare.

Dam sub un jet de apă rece şi lasam la scurs.

Tocam ceapa marunt şi o adaugam în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu.

Când devine transparentă, adaugam în tigaie fasolea verde şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, până se sting roşiile.

Adaugam şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"