close

Iata o reteta delicioasa de Pipote inabusite cu cartofi si ciuperci.

15.04-POZA art.10 (pechen-s-gribami-i-kartofelem_1336999483_0_max

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de pipote inabusite cu ciuperci și cartofi.

Lista de ingrediente:

-400 grame de cartofi

-50 grame de smântână

-650 grame pipote de pui

-frunză de dafin

-300 grame de ciuperci proaspete

-sare

-1 ou

-piper negru măcinat

Cum se prepara:

Intr-un vas spalam si taiem ciupercile in bucati mai mari iar cartofii in cuburi.

Dupa asta pregatim pipotele. Le spalam si curatam dupa care la taiem in 2-3 bucati.

Le punem intr-o cratita cu apa si adaugam frunza de dafin.

Punem pe foc si lasam sa fiarba aproximativ 2 ore pana se inmoaie.

Apoi mai adaugam si ciupercile si pitrivim de sare.

Amestecam si lasam sa fiarba inca un sfert de ora.

Dupa acest timp adaugam si cartofii si lasam in continuare sa fiarba pana vor fi gata si acestia.

La final batem oul cu smantana si turnam amestecul rezultat in cratita cu pipote.

Amestecam bine si dam cratita deoparte.

Va uram pofta buna!

Bonus

Mancare de ciuperci cu rosii. Este gustoasa, ieftina, usoara si de post.

Lista de ingrediente:

-150 mililitri ulei

-1 kilogram ciuperci

-1 cutie rosii taiate

-2 ardei grasi

-2-3 cepe sau praz

-sare

-2 foi dafin

cimbru (dupa gust)

-marar

-piper

Cum se prepara:

Pregatim ciupercile, le decojim si la taiem cubulete pootrivite. Prazul sau ceapa se inabusa in ulei, apoi punem ardeiul gras pe care il taiem cuburi, urmat de ciuperci.

Lasam sa fiarba pana cand scade apa iar apoi adaugam si cutia de rosii taiate. Potrivim de sare, si mai adaugam cimbru, piper, dafin apoi mai lasam cat sa fiarba si rosiile. Dupa ce au fiert luam de foc si adaugam mararul.

Mancarea este gata si se poate servi.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"