close

Iata o supa nelipsita de pe mesele romanilor. De aceea Supa de curcan cu taitei va fi pe placul tuturor!

15.04-POZA art.5 (s604x0_Supa-de-curcan-cu-taitei

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Supa de curcan cu taitei.

Lista de ingrediente:

-200 grame taitei de casa lungi

-2 cepe albe mari

-300 grame carne de curcan

-1 telina mica

-750 mililitri zeama de carne (sau apa cu cub Knorr)

-4 catei de usturoi

-sare

-4 morcovi, medii

-piper negru

-sos de soia

-verdeata

-dafin

Cum se prepara:

Pregatim o cratita in care vom pune la fiert carnea de curcan, cu putina sare.

Dupa ce a fiert o scoatem, o tocam cubulete si o dam deoparte.

Intr-o tigaie adanca turnam putin ulei, ceapa tocata marunt, morcovul fasiute subtiri, usturoiul pisat si telina cubulete si lasam la calit 12 minute.

Adaugam zeama de carne, carnea tocata cubulete, taiteii, dafinul, piper, sare.

Oprim focul dupa ce au fiert pastele.

Va uram pofta buna!

Bonus

Ciorba de legume potrivita pentru diete

Lista de ingrediente:

– 850 gr rosii

– 2 morcovi

– 1 radacina patrunjel

– 1 ceapa

– 2 ardei grasi

– 1/2 lingurita faina

– 2 linguri ulei

– 2 linguri orez

– verdeata

– sare

Cum se prepara:

Rosiile se spala, se taie felii si se pun la fiert in 1/2 l apa.

Dupa ce au fiert bine, se trec prin sita si se separa pielitele si semintele.

Se curata morcovul, radacina de patrunjel si ceapa si se pun la fiert intr-o oala cu 1 l apa.

Dupa ce au fiert, se scot legumele si in zeama ramasa se pun: sucul de rosii, orezul, ardeiul taiat julien si putina sare.

Se lasa pe foc pana ce fierbe orezul, apoi se toarna faina amestecata cu ulei si cateva linguri de zeama fierbinte.

Se presara verdeata tocata, se mai lasa la clocotit 2-3 min. si se stinge focul.

Se poate servi atat calda cat si rece cu crutoane .

Va uram:

Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"