close

Iata reteta ce va va aduce aminte de copilarie. Orez cu lapte

15.04-POZA art.4 (timthumb

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Orez cu lapte.

Lista de ingrediente:

-1 priza sare

-50 grame zahar

-200 – 230 grame orez de lapte

-1000 grame lapte

Cum se prepara:

Pregatim o cratita in care vom pune laptele, zaharul si sarea si lasam sa fiarba 8 minute.

Apoi adaugam orezul de lapte si lasam jumatate de ora.

Dupa asta turnam orezul cu lapte într-un castron si il lasam sa se mai umfle timp de 15 minute.

Va uram pofta buna!

Bonus

Dovleceii umpluti cu ciuperci si orez

Lista de ingrediente:

-dovlecei

-ciuperci

-un ardei rosu

-6 oua de prepelita

-mozzarela

-orez

-o cana supa de legume

-sare

-marar

-ulei

Cum se prepara :

Se spala dovleceii, se sterg, se taie pe lung in doua jumatati, se scobeste mijlocul .

Se dau in doua clopote in apa fiarta cu sare, se scurg, ceapa se caleste impreuna cu ardei iute,tocate marunt, ciupercile se taie feliute subtiri, se adauga si se calesc.

Se adauga supa de legume si orezul, se pune sare, se adauga mararul tocat fin.

Intr- o tava se pune un pic de ulei si supa, se aseaza una langa alta jumatatile de dovlecel, se umple cu umplutura de ciuperci, deasupra se pune o felie de mozzarela, se sparge cate un ou de prepelita si introducem in cuptorul incins pana se incheaga oul .

Se servesc calde sau reci cu smantana .

Va uram :

Pofta buna!

Bonus 2

Budinca de orez cu cocos.

Lista de ingrediente :

-o jumatate baton vanilie

-480 ml apa

-400 ml lapte de cocos

-o jumatate lingurita scortisoara

-o nuca de cocos

-480 ml lapte

-o cana de orez

-100 grame zahar

un sfert lingurita nucsoara

Cum se prepara :

Intr- un vas punem orezul, laptele, apa, laptele de cocos, zaharul scortisoara si nucsoara.

Fierbem la foc mic, pana cand orezul este bine patruns si capata textura unei budinci .

Se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi .

Se sparge nuca de cocos cu un ciocan ,se decojeste coaja cu grija, deasupra unui castron sa nu se imprastie apa.

Se rade din miezul de nuca sa obtinem fasii subtiri.

Fasiile se adauga intr- o tava tapetata cu hartie de copt .

Se coc pana se rumenesc, la cuptorul incins la 200 grade.

Rasturnam budinca in boluri speciale si ornam cu nuca de cocos calda scoasa din cuptor si fulgi de nuca de cocos presarati deasupra.

Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"