close

Iata un aperitiv delicios si foarte usor de preparat. Serveste-i pe cei dragi cu aceste chiftelute de rosii.

02.04-poza art.9

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de chiftelute de rosii.

Lista de ingrediente:

-2 cani de faina

-6 rosii mari

-1 ceasca de marar

-1 cana de patrunjel

-sare

-5-6 fire de ceapa verde

-1 lingurita de zahar

-piper

Cum se prepara:

Decojim rosiile, le stoarcem de zeama dupa care le mixam cu ajutorul unui blender impreuna cu mararul, patrunjelul si zaharul.

Apoi tocam ceapa, pe care o adaugam in compozitie si faina cernuta.

Punem o tigaie cu ulei la incins in care vom praji chiftelutele.

Cand sunt gata, le scoatem pe un servetel absorbant pentru a scapa de excesul de ulei.

Va uram pofta buna!

Bonus

Cum sa prepari avocado delicios pentru familia ta. Contine o cantitate uriasa de vitamine si antioxidanti si este perfect pentru aceasta perioada.

In acest articol va vom oferi o reteta de Guacamole.

Lista de ingrediente:

– 1 lingurita zeama de lamaie

-o ceapa mica

-sare

-1-2 rosii decojite

-2 avocado coapte

-2 catei usturoi

– piper

Cum se prepara:

Taiem pe lung avocado si scoatem samburele si trasam cu cutitul linii verticale si orizontale, apoi intoarcem fructul invers, incat pulpa sa cada usor.

Il pasam cu furculita si in paralel vom toca rosiile , ceapa marunt marunt si zdrobim usturoiul si le adaugam peste avocado impreuna cu zeama de lamaie sau lime.

Asezonam cu sare si piper si se serveste cu tortillias sau paine prajita.

Va uram pofta buna!

Bonus2

Acest sos sanatos si rapid de pregatit poate fi servit atat cu legume, cat si cu peste, cartofi sau carne.

In acest articol va vom oferi o reteta de sos sanatos si rapid .

Lista de ingrediente:

-125 mililitri de iaurt natural

-3 căței de usturoi

-1 castravete

-1 lingură suc de lămâie

-verdeață (mărar și pătrunjel), după gust

-1 lingură ulei de masline

-sare, după gust

Cum se prepara:

Curatam usturoiu dupa care il zdrobim cu ajutorul presei de usturoi.

Spalam castravetele, il uscam, il curatam si il radem. In cazul in care ramane zeama dupa ce am ras castravetele, o scurgem.

In bolul cu usturoiul zdrobit, punem iaurtul, sucul de lamaie, castravetele, uleiul de masline, mararul si patrunjelul tocat.

La final potrivim de sare si amestecam foarte bine ingredientele.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"