close

Iata un desert care se prepara foarte rapid si este extrem de delicios si savuros.

02.04-poza art.12

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Strudel cu pere.

Lista de ingrediente:

-200 grame margarina

-1 kilogram de pere

-400 grame faina

-300 grame nuca macinata

-coaja de lamaie

-50 mililitri apa minerala (pentru aluat)

-zahar vanilat (pentru umplutura)

-200 grame zahar

-sare

-100 grame stafide

Cum se prepara:

Cernem faina intr-un bol, adaugam margarina putin incalzita, sarea si apa minerala.

Amestecam totul pana rezulta un aluat usor de modelat.

Dupa ce am framantat aluatul, il lasam la rece.

In timpul in care aluatul sta la rece, noi vom pregati umplutura.

Curatam perele de coaja, indepartam semintele, iar pulpa perelor o taiem in cubulete.

Se amesteca cu zaharul si se calesc la foc mic. Dupa ce s-au strans, se dau la racit.

Amestecam cu stafidele, nucile si coaja de lamaie rasa.

Aluatul il intindem sub forma unei foi subtiri,o ungem putin cu ulei si intindem umplutura.

Rulam, o punem pe hartie de copt si bagam la cuptor. pana ce se rumeneste la temperatura de 190 grade celsius.

Dupa ce s-a racit, presaram zahar si portionam.

Va uram pofta buna!

Bonus

Un desert simplu, pe care il poti savura in zilele de post, salamul de biscuiti este pur si simplu delicios.

In acest articol va vom oferi o reteta de salam de biscuiti .

Lista de ingrediente:

– 1 pachet de margarina

– 500 grame biscuiti

– cateva bucatele de rahat

– 200 grame de zahar

– esenta de rom sau chiar rom daca avem in casa

– 50 grame stafide

– 2-3 linguri de cacao

– 100 grame nuca (macinata,sau taiata marunt ) dupa preferinta

– 2 pliculete zahar vaniliat

Cum se pepara:

Faramitam biscuitii, ii frecam cu pachetul de margarina si cu cacaoa. Punem zaharul vaniliat, esenta de rom, stafidele, rahatul taiat cubulete mici si nuca.

Caramelizam zaharul separat, turnam 150 de mililitri de apa si lasam sa dea in clocot pana cand se dizolva complet zaharul.

Dupa ce s-a racit putin,turnam siropul rezultat in celelalte ingrediente, pentru a modela mai usor amestecul.

Indindem o folie de aluminiu, punem aluatul si rulam dandui forma unui salam.

Bagam la rece pana se intareste dupa care putem servi.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"