close

Lava cake sau Vulcan de ciocolată, un desert elegant si fin, usor de preparat

Lava cake sau Vulcan de ciocolată

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Lava cake sau Vulcan de ciocolată.

Lista de ingrediente:

– 250 gr ciocolată neagră

– 200 gr unt

– 3 ouă

– 2 linguri de zahăr

– 4 linguri de făină

– o lingură de cremă de whisky

– o lingurită extract de vanilie

– o jumătate de pliculet de praf de copt

Cum se prepara:

Se rupe ciocolata bucătele si se pune intr-un vas metalic.

Untul se taie cubulete mici.

Se pune untul peste ciocolata, se pune vasul la foc mic si se amestecă continuu pană ce amestecul devine omogen.

Se bat ouăle cu zahărul si se adaugă in ploaie făina amestecată cu praful de copt.

Omogenizăm bine toate ingredientele.

După ce amestecul de unt si ciocolată s-a răcorit putin, se incorporează in amestecul de ouă.

Nu se adaugă ciocolata prea fierbinte fiindcă exista riscul să transformati ouăle in omletă.

Se adaugă crema de whisky si esenta de vanilie.

Se ung formele rotunde cu unt , le tapetăm cu zahăr să nu se lipească de formă si turnăm compozitia astfel incat să umplem formele cam trei sferturi.

Dăm compozitia la cuptorul incins in prealabil la 200 grade, circa 15-20 minute, pana crapă usor la suprafată.

Micile prăjituri vulcan de ciocolată sunt usor umede deasupra cand sunt gata.

Se răstoarnă imediat pe un platou si facem o tăietura mică să eliberăm ciocolata fierbinte din interior.

Se pot decora cu zmeura si inghetată si se servesc fierbinti.

Echipa Specialitatea Casei va ureaza:
Pofta buna !

x
Dati-ne un "Like"