close

Mananci si nu te mai saturi. O delicatesa satioasa si gustoasa ce poate fi servita atat la micul dejun cat si la pranz.

12.03-POZA art.12 (plăcintă-cu-brânză

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de placinta cu branza si lamaie.

Lista de ingrediente:

Pentru aluat:

-3 linguri zahar

-500 grame faina

-lapte

-3 linguri smantana

-vanilie

-sare

-120 grame unt

-20 grame drojdie

-3 galbenusuri

Pentru umplutura:

-3 linguri smantana

-150 grame zahar

-750 grame branza de vaci

-6 albusuri batute spuma tare

-1 lingura faina

-3 galbenusuri

-3 linguri pesmet

-coaja rasa de la o lamaie

-vanilie

Cum se prepara:

Pregatim un bol in care amestecam faina cernuta, drojdia inmuiata in lapte caldut, zahar, unt, galbenusuri, lapte cat cuprinde, sare si vanilie.

Framantam totul bine pana rezulta un aluat consistent si lasam sa creasca.

Dupa ce a crescut, intindem o foaie cat tava pregatita si asezam umplutura obtinuta din toate ingredientele amestecate.

Deasupra ungem cu un ou batut si bagam la cuptor pana se rumeneste.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"