close

Nu credeam ca imi va iesi atat de buna. Reteta secreta a familie redescoperita,care a surprins pe toata lumea. Trebuie sa o incerci.

s604x0_toba_de_casa

 

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de toba de casa.

 

Lista de ingrediente:

 

-Foi de dafin

 

-Piper negru boabe

 

-Piper negru macinat

 

-Sare

 

-8-9 catei de usturoi

 

-500 grame pulpa de porc

 

-250 grame slanina

 

-Un stomac de porc

 

-O inima de porc

 

Un muschi de porc

 

-O limba de porc

 

-Doi rinic de porc

 

-Doua urechi de porc

 

Cum se prepara:

 

Curatam bine stomacul de porc, folosind sare gunjoasa,dupa il spalam bine ,dupa care il lasam aproximativ o ora in apa cu otet si ceapa feliata, pentru neutralizarea mirosului.

Dupa circa o ora, scoatem stomacul, il clatim foarte bine.

Se pun urechile la fiert impreuna cu rinichii,inima,limba,slanina,muschiul de porc si pulpa de porc,  si le asezonam bine cu cu sare, piper boabe si faoi de dafin.

Le lasam la fiert pentru aproximativ o ora, dupa care se scot si se lasa la racit.

Curatam limba si o tocam impreuna cu celelalte organe, in cuburi mari.

Amestecam totul cu piper, sare si usturoi pisat impreuna cu doua cani de zeama in care au fiert.

Luam stomacul si incepem sa-l umplem cu compozitia obtinuta, dupa care se coase bine, si il introducem intr-un dress care se va lega bine la capete.

Toba se pune din nou la fiert in zeama in care au fiert ingredientele,si lasam la fiert pentru circa o ora, intepand toba cu o scobitoare.

Dupa ce a fiert se scoate si o asezam intr-un vas, iar peste ea aplicam un fund de lemn cu o greutate pe el.

Se lasa toba la racit pentru 24 de ore, dupa care se poate servi.

 

 

Va uram pofta buna!

 

x
Dati-ne un "Like"