close

Nu exista luna martie fara miros de Mucenici sau Sfintisori!! Iata reteta traditionala care se prepara in zona Moldovei. Sunt incredibil de deliciosi!

07.03-POZA art.1 (28741636_1856129827795668_1492308078_n

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Mucenici Moldovenesti.

In zona Moldovei, acestia nu se fierb, ci se fac dintr-un aluat asemanator cozonacului si copt la cuptor.

Lista de ingrediente:

Pentru aluat:

-1 lingurita zahăr

-1/2 linguriţă de sare

-25 grame drojdie

-250-300 mililitri de apă

-3-4 linguri ulei

-500 grame făină

Pentru garnitură

-nucă măcinată

-1 borcan de 340 grame de miere

Pentru sirop

-esenţe după gust

-5 linguri zahăr

-400 mililitri apă

Cum se prepara:

Pentru inceput preparam maiaua:

Punem drojdia intr-un bol, o amestecam cu o lingura de faina, una de zahar iar apoi punem putina apa calda si lasam 10 minute.

Punem maiaua peste restul de faina cernuta, iar apoi adaugam sarea, apa si uleiul.

Framantam pana atunci cand aluatul se desprinde de vas.

Acesta trebuie sa fie putin moale, iar in cazul in care este prea tare, mai turnam apa calda si putin ulei. Lasam sa creasca aproximativ 30 de minute

Dupa acest timp, vom imparti aluatul in 12 bucati.

Din fiecare bucata formam cate un baton pe care in modelam in forma de 8.

Apoi pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt, asezam mucenicii si ii bagam la copt aproximativ 25 de minute.

In acest timp, preparam siropul prin fierberea ingredientelor.

Cand sunt gata, ii asezam pe un platou, ii ungem cu miere iar apoi ii presaram cu nuca din belsug.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"