close

Nu pot sa explic in cuvinte cat de delicioasa este aceasta budinca de ciocolata si frisca, o sa simtiti asta cand o vezi gusta.

Nu pot sa explic in cuvinte cat de delicioasa este aceasta budinca de ciocolata si frisca, o sa simtiti asta cand o vezi gusta.

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Budinca de ciocolata si frisca.

Lista de ingrediente :

-un plic praf budinca de ciocolata

-500 ml lapte

-esenta de rom

-250 ml frisca

-trei linguri de zahar

Cum se prepara :

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic si o lasam la racit.

Cand s- a racit, se adauga frisca putin cate putin, esenta de rom, se pune crema in cupe, se decoreaza cu ciocolata .

Va uram :

Pofta buna!

BONUS

Prajitura tropicala!

Lista de ingrediente:

Blat:

– 1 lingura de cacao

– 1 praf de copt

– 1 praf de sare

– 6 oua

– 6 linguri zahar

– 5 linguri de faina

– 100 ml ulei

Crema:

– 1 esenta de vanilie

– 500 grame branza de vaci

– 200 grame de zahar

– 200 grame de unt

Glazura:

– 4 linguri zahar

– 2 plicuri budinca de vanilie

– 800 ml suc de portocale

Cum se prepara:

Preparam ouale, galenusurile si le mixam cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat uleiul si mixam. Se adauga faina amestecata cu cacao si cu praful de copt.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga peste amestecul de galbenusuri cu faina si se amesteca usor, cu miscari lente, de jos in sus.

Dam la cuptor si lasam in jur de 15 minute. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa la racit in tava.

Pentru crema de branza: Mixam untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugam branza si esenta de vanilie si se omogenizeaza.

Dupa ce s-a racit blatul, intindem crema de branza, se niveleaza frumos si dam la rece.

Preparam budinca, conform indicatiilor de pe plic: continutul plicurilor se amesteca cu zaharul si cu 7-8 linguri de suc.

Restul de suc il punem la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga amestecul pregatit. Lasam la foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa.

Se lasa putin la racit, apoi se toarna peste crema de branza si se niveleaza.

Va uram pofta buna!

Bonus

Iata un tort super delicios de casa. Se prepara uimitor de simplu si rapid, din ingrediente accesibile!

Lista de ingrediente:

-2 pahare de făină

-2 ouă

-1 pahar de chefir

-1 pahar de dulceață (mure, coacăze negre, prune sau afine)

-1 pahar de zahăr

-2 lingurițe praf de copt

Pentru crema:

-2 pahare de smântână de casă

-1/2 – 1 pahar de zahăr pudra

Cum se prepara:

Pregatim un bol in care vom bate ouale cu zaharul.

Cernem faina, pe care o adaugam in bolul cu oua, impreuna cu dulceata, chefirul si bicarbonatul de sodiu.

Amestecam totul pana se omogenizeaza.

Impartim aluatul in doua, si bagam la copt doua blaturi la temperatura de 180 grade celsius.

Cand sunt gata,, le lasam sa se raceasca dupa care le teiam de-a lungul in jumatate.

Preparam crema amestecand smantana cu zaharul pudra.

La final unegm blaturile cu crema si asamblam tortul, iar deasupra si pe laterale ungem totul cu crema, dupa care bagam la rece pana se intareste.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"