close

Nu stii ce sa mai mananci in aceasta perioada? Acesti cartofi zdrobiti cu sos de usturoi si avocado sunt solutia perfecta.

02.04-poza art.6

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de cartofi zdrobiti cu sos de usturoi si avocado.

Lista de ingrediente

-2-3 linguri ulei

-1 mână de pătrunjel tocat

-1 kilogram cartofi fierți

-sare

-piper

-usturoi pudră, după gust

Pentru sos

-1 lingură maioneză vegetală, opțional

-sare

-1 avocado copt

-½ lingură zeamă de lămâie

-piper

-2 căței de usturoi, zdrobiți

Cum se prepara:

Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt, si ii zdrobim folosind o lingura.

Apoi ii stropim cu ulei siii presaram cu usturoi pudra, sare si piper dupa gust.

Bagam la cuptor jumatate de ora la temperatura de 220 grade celsius.

Pasam bine fructul de avocado, pana obtinem o pasta pe care o amestecam usturoiul, zeama de lamaie, sare, piper si maioneza pana cand se omogenizeaza.

La final servim cartofii cu sos și pătrunjel.

Va uram pofta buna!

Bonus

Te – ai saturat de preparate grele? Iata reteta salatei de fasole, potrivite pentru aceste zile de post.

In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Salata de fasole.

Lista de ingrediente :

-200 grame fasole fiarta

-un gogosar murat

-100 grame masline

-doua linguri maioneza de post

-doua linguri ulei de masline

-o ceapa

-2 castraveti proaspeti

-o lingura mustar

-sare

-piper

Cum se prepara:

Fasolea se strecoara, ceapa se taie marunt, castravetele si gogosarul la fel .

Se amesteca toate ingredientele, se adauga mustarul, uleiul, maioneza, condimentam dupa gust cu sare si piper .

Va uram :

Pofta buna!

Bonus 2

Parjoale din fasole si morcov. Perfecte pentru perioada de post.

In acest articol va vom oferi o reteta de iahnie de fasole.

Lista de ingrediente:

-1 linguriţă zahăr

-500 grame fasole uscată

-6 căţei usturoi

-2 foi dafin

-sare

-piper

-2 cepe mari

-250 mililitri bulion

-2 linguriţe boia dulce

-1 linguriţă cimbru

-2 morcovi

-1 lingură pastă de ardei dulce

-ulei

-pătrunjel

-mărar

Cum se prepara:

Punem fasolea in apa rece si o lasam la inmuiat peste noapte.

Apoi o fierbem in 2-3 ape.

Dupa primele doua fierberi, varsam apa fiarta si o inlocuim cu alta, tot fierbinte.

In ultima apa adaugam sarea si foile de dafin.

In acest timp curatam si tocam legumele marunt, le punem la calit intr-o tigaie in felul urmator: ceapa, dupa cateva minute mprcovul iar la final usturoiul.

Apoi adaugam si zaharul cu bulionul, urmate de pasta de ardei dulce.

Lasam pe foc pana prinde o consistenta groasa dupa care adaugam fasolea scursa de apa.

Aproape de final adaugam mararul, cimbrul, boiaua, sare si piper dupa gust.

Lasam sa mai fiarba putin dupa care dam deoparte.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"