close

O piftie economica intr-un timp record. Incearca si tu!

15.02-POZA art.7 ( piftie)

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de piftie .

Lista de ingrediente:

– frunză de dafin după gust

– 4-5 căței de usturoi

– 1 pulpă superioară de pui

– sare și boabe de piper negru

– 1 morcov

– 20 grame de gelatină

– 1/2 ceapă

Cum se prepara:

Pulpa de pui o punem intr-o cratita cu 1 litru de apa si lasam sa fiarba.

Pregatim si legumele, morcovul si ceapa le taiem in bucati mari, iar cateii de usturoi (2-3) in jumatate.

Dupa ce incepe sa fiarba carnea, luam spuma si punem condimentele urmate de legume.

Acoperim cratita si lasam sa fiarba 90 de minute.

Intr-o jumatate de pahar de apa punem gelatina si o lasam sa se umfle.

Cand carnea este gata, o scoatem si o lasam sa se raceasca, apoi o dezosam si o taiem fasii.

Pregatim o sita prin care vom strecura apa, si o punem intr-o cratita alaturi de gelatina inmuiata.

Punem pe fosc si lasam sa se incalzeasca pana se va dizolva gelatina. Punem sare si adaugam 2 catei de usturoi pisati.

Punem carnea in castroane si turnam zeama.

Lasam sa se raceasca, dupa care bagam la frigider si lasam sa se intareasca.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"