close

O placinta super delicioasa cu un gust aromat de fructe proaspete…sigur o sa impresionati cu aceasta reteta.

placinta cu fructe de padure

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de placinta cu fructe de padure.

Lista de ingrediente:
– zahăr – 200 grame
– Unt – 300 grame
– oua- 3 bucăți
– Un praf de sare
– Făină de grâu – 450 grame
– făină de migdale – 150 grame
– zahăr pudră pentru decorare

Ingrediente pentru umplere:
– cremă de brânză – 250grame
– smantana – 250g
– zahăr – 100 g
– vanilie proaspătă – jumătate de lingura
– (afine / zmeură / căpșuni / căpșuni) – aproximativ 1 kilogram

Cum se prepara:
Pasul 1
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, se aseaza aluatul obtinut într-un castron și se pune în frigider timp de o oră. Scoateți și intindeti într-o formă de diametru de 26-28 cm. Acoperiti tortul cu hârtie de copt, si adaugati deasupra fructele dorite. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 20 de minute. Apoi scoateți hârtia cu încărcătura de fructe și lasati placinta la cuptor timp de încă 10-15 minute, astfel încât aluatul să fie rumenit.
Pasul 2
Pentru umplutură: bateți smantana cu un mixer până la devine omogena. Adăugați cremă de brânză , zahăr și vanilie, amestecați mixerul până când este omogen. Puneți crema cu fructele putin coapte pe blat și intindeti bine.
Pasul 3
Decoreaza placinta cu fructe de padure proaspete si zahar pudra.
Lasati la frigider pentru o ora, dupa care se poate servi.

 

Va uram pofta buna!

 

x
Dati-ne un "Like"