close

O reteta atat simpla de prajitura cu mere. Este una dintre cele mai indragite deserturi!

13.03-POZA art.1 (28908126_1864616226947028_1077386542_n

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de prajitura cu mere.

Lista de ingrediente:

-250 grame de făină

-3 mere

-1 praf de sare

-100 grame de unt

-150 grame de zahăr

-3 ouă

-1 pliculeț de zahăr vanilat

-1 pliculeț praf de copt

Cum se prepara:

Merele le curatam de coaja si seminte dupa care le taiem feliute subtiri.

Intr-un bol batem ouale impreuna cu zaharul si sarea.

Cernem faina dupa care o incorporam impreuna cu praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat neted.

Apoi punem si untul topit dupa care adaugam merele in aluat.

Pregatim o forma pe care o tapetam cu hartie de copt si turnam aluatul rezultat.

Bagam la cuptor 40 de minute la temperatura de 180 de grade celsius.

Va uram pofta buna!

Bonus

Prepara branza in casa, foarte rapid si mult mai sanatoasa.

In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Branza de casa.

Lista de ingrediente:

-2 L lapte

-6 oua

-200 grame chefir sau iaurt

-doua linguri sare

-400 grame smantana

Cum se prepara:

Laptele se fierbe cu sare, se adauga ouale batute bine cu smantana si chefir .

Se fierbe cinci minute, se amesteca continuu .

Cand laptele se branzeste, zerul se separa, se pune in strecuratoare, se lasa la scurs.

Se pune deasupra branzei un tifon si se lasa trei ore.

Se obtine circa un kilogram de branza .

Va uram pofta buna!

Bonus 2

O armonie de arome intr- un desert nemaipomenit din branza de vaci.

In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Papanasi din branza de vaci.

Lista de ingrediente:

-500 grame branza de vaci

-10 grame zahar vanilat

-o lingurita coaja rasa de lamaie

-o jumatate de lingurita turmeric

-o lingura de unt

-trei linguri lapte

-220 grame zahar

-3 oua

-o lingura amidon

-o jumatate pahar de visine

-doua linguri cacao

Cum se prepara :

Branza se trece prin sita se amesteca cu ouale, zaharul vanilat si zahar 120 g zahar.

Se adauga apoi amidonul si turmericul .

Amestecati bine in blender .

Apa se duce in punctul de fierbere, se toarna peste visine si se lasa 15 minute.

Se scurge apa, se usuca visinele, se amesteca visinele cu coaja rasa de la o lamaie si crema de branza.

O tava se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna aluatul, se coace papanasul timp de 50 de minute la 190 grade.

Glazura se pregateste din 100 grame zahar, cacao si lapte.

Se fierbe la foc mic pana devine omogen .

Se scoate papanasul din cuptor se lasa la racit se toarna glazura deasupra .

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"