close

O reteta minunata de Cheesecake cu dovleac fara coacere. Eu ador aceasta reteta, de aceea v-o recomand si voua.

15.04-POZA art.7 (194015-ed4_wide

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Cheesecake cu dovleac.

Lista de ingrediente:

– 230 grame frișcă bătută

– 50 grame zahăr tos

– 1/2 linguriță ghimbir

– 55 grame zahăr brun

– 230 grame cremă de brânză dulce (Philadelphia/Mascarpone)

– 350 grame piure de dovleac

– 1/2 linguriță scorțișoară

1 esență de vanilie

– 1/4 linguriță nucșoară

Lista de ingrediente pentru blat/crustă:

-120 grame unt nesărat topit

-23 grame zahăr brun

-25 grame zahăr tos

-10-11 biscuiți graham

Cum se prepara:

Facem piureul de dovleac ca orice alt piure fierbem si pisam.

Sfaramam biscuitiigraham împreună cu restul ingredientelor pentru blat cu ajutorul unui robot de bucatarie .

Amestecam pana obtinem un rezultat omogen și sfărâmicios.

Tapetam cu ajutorul unei linguri aluatul pe o tava si dam la congelator pana facem umplutura.

Batem brânza dulce cu zahărul tos și cel brun până obții un rezultat cremos intr-un bol separat si punem si piureul de dovleac, esența de vanilie, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara.

Amestecăm bine până la omogenizare si ulterior punem și frișca bătută în compoziție, până devine mătăsoasă.

Tava se scoate din congelator si umplutura o punem in mod egal peste. Optional se poate presara scortisoara sau se poate pune frisca pe deasupra.

Se ține cel puțin 120 de minutela frigider înainte de servire.

Va uram pofta buna!

Bonus

Chec cu dovleac si merisoare

Lista de ingrediente:

– 200 gr faina

– 200 gr zahar

– 2 oua mari

– 100 gr unt moale

– 200 gr amestec merisoare

– 250 gr piure de dovleac

– 1/2 lingurita bicarbonat

– 1/2 lingurita praf de copt

– 1/2 lingurita ghimbir macinat

– 1/2 lingurita scortisoara

– coaja rasa si zeama de la o portocala

– zahar vanilat

– 1/2 lingurita sare

– esenta de rom

Cum se prepara:

Un dovleac nu foarte mare, se taie, se curata de seminte, se aseaza cu coaja in sus pe hartia de copt din tava si se coace in cuptor, la foc mediu circa 1 ora.

Cand miezul este moale si rece, se paseaza (fara coaja) pana se abtine un piure fin.

Se tapeteaza tava de copt pt chec, cu hartie de copt sau se unge cu ulei si se presara faina.

Merisoarele, care au fost puse la hidratat intr-un caston cu apa calduta si putina esenta de rom, se scurg foarte bine si se tamponeaza cu un servet de hartie.

Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, putina sare, coaja rasa de portocala, scortisoara si ghimbirul macinat.

Untul se freaca bine cu zaharul si se adauga pe rand cele doua oua , mixand bine dupa fiecare.

In piureul de dovleac se adauga aceasta crema de unt, extractul de vanilie si zeama de portocala , amestecand mereu.

Se adauga faina si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen si consistent.

La sfarsit se incorporeaza in acest aluat, fructele confiate.

Se toarna in tava si se introduce in cuptorul incins.

Se coace la foc mediu circa 50-60 min, pana se rumeneste deasupra. Dupa ce s-a racit , se poate pudra cu zahar pudra.

Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"