close

O reteta perfecta pentru o cina reusita, este delicioasa.Piept de pui pe pat de vinete..

vinete cu piept de pui

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de piept de pui pe pat de vinete.

 

Lista de ingrediente:

 

-Vinete – 1 bucată

-Piept de pui – 250 de grame

-Rosii – 1-2 bucăți

-Brânză tare – 60 de grame

-Sare, piper – dupa gust

-Verdeturi – dupa preferinte

 

Cum se prepara:

 

Pregătiți toate ingredientele necesare. Clătiți legumele în apă rece.

 

Vinetele se taie in felii lungi subțiri.

 

Pieptul de pui se taie, de asemenea, în felii subțiri, si se bate usor cu un ciocan de snitele,dupa care se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

 

Vinetele se prăjesc în ulei vegetal până devin maro auriu.

 

În partea de jos a vasului de copt, puneți vinetele prajite, adaugati cu patrunjel maruntit, marar sau ceapa verde. De asemenea, puteți adauga un catel de usturoi pisat.

 

Peste afaugati bucatile de piept de pui, care nu trebuie să fie prăjit, acesta va fi gătit direct în cuptor.

 

Următorul strat puneti din nou vinete prajite ,care se presară cu verdeata.

 

Tăiați roșiile în felii subțiri și puneți-le pe vinete. Puneți vasul în cuptor (temperatura este de 180 de grade) și coaceți timp de 25 de minute.

 

După aceea, scoateți tava din cuptor, presărați din abundență felul cu brânză rasă pe o răzătoare mare și apoi bagati tava din nou la cuptor pentru încă 15 minute.

 

Odată ce brânza se topește bine și este ușor prăjită deasupra, tava poate fi scosasa din cuptor. Lăsați preparatul să se răcească ușor și serviți cald.

 

 

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"