close

O rulada delicata si aromata ci seminte de mac, este un desert delicios si cuceritor.

rulou cu mac

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de rulada cu mac.

 

 

Lista de ingrediente:

 

Pentru rulada:

 

-400 grame de făină

-3 gălbenușuri de ou

-120 mililitrii de lapte

-70 grame de zahăr

-un plic de zahăr din vanilie

-100 grame unt

-10 grame drojdie uscată

 

Ingrediente pentru umplere:

-300 grame mac

-150 grame de zahăr

-120 mililitrii de lapte

-50 grame unt

-1 linguriță coaja de lamaie

 

Cum se prepara:

 

Lapte se incalzeste usor intr-un vas – ar trebui să fie doar cald, adăugați drojdia și o linguriță de zahăr, lăsați timp de 5 minute. Se amestecă într-un castron mare , făina, zahărul,zahărul vanilat și 2 gălbenușuri de ou, se toarnă laptele cu drojdie și se frămânță aluatul.

Adăugați porții de unt moale, continuând să frământați aluatul până când este este gata. Acoperiți vasul cu o folie alimentara, și bagați-l la frigider timp de 2 ore.

Puneți macul, zahărul, untul și coaja de lamaie în tava. Se toarnă laptele, se aduce la fierbere la foc mare,dupa care se reduce focul până la o temperatură mica și se găsește cu capacul pus, până când lichidul se evaporă. Apoi lăsați umplutura să se răcească complet.

Intindeti aluatul intr-o foaie neteda, împrăștiați uniform umplutura, rostogoliți-l într-o rolă și lăsați-l pe hartie pergamentul acoperit cu o marginea în jos, ungeti rulada cu galbenus de ou si lasati-l cateva minute. Apoi, bagati-l într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade și coaceți timp de 30 de minute, până face o crusta frumoasa.

 

Va uram pofta buna!

 

x
Dati-ne un "Like"