close

Parfumata cu dafin, friptura de porc in sos de vin este nemaipomenit de gustoasa .

Parfumata cu dafin, friptura de porc in sos de vin este nemaipomenit de gustoasa .

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Friptura de porc in sos de vin.

Lista de ingrediente :

-500 grame pulpa de porc

-doi catei usturoi

-o ceapa

-doua foi de dafin

-ardei iute

-piper

-320 ml vin rosu dulce

-doi morcovi

-doua linguri ulei de masline

-cimbru

-sare

Cum se prepara :

Carnea se pune intr- un vas, se impaneaza cu usturoi, se adauga 250 ml vin si ulei de masline .

Se condimenteaza cu piper, sare, ardei, foi de dafin, cimbru si se da la rece doua ore .

Separat intr- un vas se amesteca morcovii, ceapa si legumele, apoi se pun peste carne deja macerata si se introduc in cuptorul incins circa 60 de minute .

Din timp in timp carnea se stropeste cu sosul de vin, daca scade prea mult se adauga apa.

Friptura se serveste alaturi de muraturi taranesti .

Va uram :

Pofta buna!

BONUS

Friptura cu sos de smantana

In acest articol va vom oferi o reteta de Friptura cu sos de smantana.

Lista de ingrediente

-apa pentru fiert

-2-3 catei usturoi

-4 fileuri carne de porc

-condimente

-3-4 linguri ulei masline

-2 linguri smantana

-sare

-1 pahar vin alb

Cum se prepara:

Intr-o cratita vom pune carnea la marinat cu apa, putin vin alb, condimente,bucatele de ceapa si usturoi.

Lasam 3-4 ore la frigider pentru a se marina, dupa care o punem intr-o tigaie cu ulei de masline si o lasam sa se caleasca putin pe ambele parti dupa care punem apa si lasam sa fiarba.

Crestam putin carnea cu un cutit pentru a patrunde bine zeama.

Daca este cazul, mai punem cate putina apa si lasam sa fiarba bine.

Dupa ce a fiert, adaugam smantana si putin ustutoi.

Daca doriti puteti servi friptura alaturi de o garnitura de pastai, ciuperci si salata verde.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"