close

Prajitura bicolora. Un desert de senzatie care va face furori la mesele aniversare, sau de sarbatori

7655c0473e78f5b7bc29eea852a3e7f5

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Prajitura bicolora.

Lista de ingrediente:

Aluat pentru 4 foi:

200 mililitri lapte

25 grame cacao

2 oua

150 mililitri ulei

200 grame zahar

700-750 grame faina

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingura otet

4 mililitri esenta de rom

1 plic praf de copt

4 mililitri esenta de vanilie

Pentru crema:

250 grame faina

4 oua

1 praf sare

1500 mililitri lapte

150 grame zahar

200 grame ciocolata amaruie

250 grame unt(82%)

4 mililitri esenta de rom

Cum se prepara:

Preparare foi:

Intr-un bol amestecam ouale cu zaharul si un praf de sare, pana se omogenizeaza. Adaugam laptele, uleiul, bicarbonatul stins in otet si praful de copt cernut impreuna cu 100 grame din faina.

Omogenizam compozitia, dupa care o impartim in doua.

Intr-o parte adaugam esenta de vanilie si 350 grame faina, iar in cealalta parte adaugam esenta de rom, cacaua si 300 grame de faina.

Framanram 2 aluaturi ferme, unul alb si altul maro. Lasam sa se odihneasca 15 minute, apoi impartim aluaturile in cate 2 parti si punem la copt 4 foi pe dosul tavii, la 180 de grade, pentru 3-4 minute fiecare.

Prepararea cremei:

Ouale se amesteca intr-un bol cu un praf de sare si zaharul, pana devin spumoase, apoi le diluam cu 100 mililitri de lapte rece. Adaugam faina si omogenizam bine. Adaugam restul de lapte fierbinte, amestecand intens. Fierbem crema pana se ingroasa ca o budinca.

Topim ciocolata impreuna cu untul si adaugam compozitia obtinuta peste crema fierbinte. Omogenizam crema, o lasam sa se raceasca, apoi o intindem intre foile coapte si racite.

Asezam o greutate peste ea si o lasam la rece de pe o zi pe alta, apoi o putem portiona. O servim pudrata cu zahar.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"