close

Reteta traditionala de mucenici muntenesti fierti in zeama aromata si plina de nuca si scortisoara

07.03-POZA art.2 (mucenici-fierti

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de mucenici muntenesti .

Lista de ingrediente

Pentru mucenici :

-70 mililitri ulei

-250 mililitri apa calduta

-1/2 lingurita sare

-500 grame faina

Pentru sirop/ zeama avem nevoie de:

-1 plic zahar vanilat

-3 litri apa

-scortisoara pudra pentru servit

-2 bete scortisoara

-400 grame zahar

-miez de nuca maruntit

-coaja rasa de portocala sau lamaie

Cum se prepara:

Pentru inceput pregatim mucenicii.

Cernem faina intr-un bol mai mare iar apoi facem o gaura in mijlocul acesteia.

Punem sarea, uleiul iar apoi punem putina faina peste acestea.

Turnam apa putin incalzita, dupa care incepem sa framantam aluatul.

Acesta trebuie framantat bine, pana devine neted si nu se mai lipeste de maini.

Cand este gata, lasam sa se odihneasca 10 minute, dupa care il impartim in 2 parti pe care le intindem in foi subtiri.

Decupam mucenicii folosind o forma speciala, iar daca nu avem aceasta forma, putem face snurulete subtirele pe care le taiem la o lungime de 3-4 cm, dupa care le modelam in forma de 8.

Lasam cateva ore sa se usuce, dupa care punem la fiert o cratita cu apa, un praf de sare si batoanele de scortisoara.

Cand incepe sa fiarba apa, adaugam mucenicii si lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute, timp in care ar trebui sa se ridice la suprafata.

Dupa, punem zaharul si mai lasam sa fiarba 2–3 minute

Dupa acest timp, luam cratita de pe foc, punem coaja de portocala sau lamaie rasa, umata de doua maini de nuca macinata.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"