close

Rulou de curcan cu legume la gratar, o reteta super delicioasa care va surprinde si cele mai pretentioase gusturi.

rulou de curcan cu legume

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de rulou de curcan cu legume la gratar.

 

Lista de ingrediente:

 

          piept de curcan de 1 kilogram

          2-3 dovlecei

          2-3 vinete

          2-3 ardei dulci

          4 fire de cimbru

          4 catei de usturoi

          ulei de masline

          sare, piper negru proaspat macinat

          maioneza de casa

 

Cum se prepara:

 

Pasul 1

Se taie pieptul de  curcan file pe verticala , in felii de aproximativ 1,5 centimetrii grosime, iar apoi bateti pieptul de curcan cu un ciocan special pentru fragezire, pana ramane de 7-8 milimetrii grosime.

 

Pasul 2

Pisam usturoiul cu . Se diluează pasta cu 50 ml de ulei de măsline, se adaugă sare și piper. Lubrifiați carnea de marinată rezultată pe ambele părți, acoperind cu marinată marinată timp de 1 oră.

 

Pasul 3

Între timp, se taie dovlecei și vinete în straturi de 5-7 mm grosime și se prajesc în ulei de masline pe ambele parti pana aproape gata.

 

Pasul 4

Ardeii dulci, se taie în sferturi, se scot semințele și peretii albi, se ung cu o perie pielea cu ulei, se coace ope gratarul pana cand se formeaza dungile negre. Se raceste intr-un vas cu capac, si se curata de coaja.

 

Pasul 5

Asezați o bucata de carne în fata dvs. pe un tocator sau un suport de lucru, adaugati pe ea cate un fel de legume intr-un singur strat. Rulati carnea si legati cu sfoară. Ungeti rulourile cu unt si coaceti in cuprorul preincalzit la 160 grade,pana cand carnea este gata, 18-20 de minute. Lasati rulourile sa se odihneasca dupa coacere acoperite cu o folie pentru alimente, pentru aproximativ 10 min.

Se servesc calde sau reci, cu maioneza de casa.

 

 

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"