close

Rulouri cu varza. Un deliciu de care va puteti bucura in aceasta perioada de post!

13.03-POZA art.3 (28907544_1864617156946935_738566610_n

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Rulouri cu varza.

Lista de ingrediente:

Pentru aluat:

-½ linguriță de sare

-125 mililitri de apă

-125 mililitri de ulei de floarea-soarelui

-300 grame de făină

Pentru umplutură:

-1 morcov

-1 varză albă

-1 ceapă

-sare, piper negru măcinat — după gust

-verdeață — după gust

Cum se prepara:

Pentru inceput preparam umplutura:

Varza o tocam fideluta, murcovul il vom rade iar ceapa o vom marunti.

Punem o tigaie cu putin ulei la incins iar apoi vom pune legumele la inabusit si acoperim cu un capac.

Le saram si piperam dupa gust, dupa care punem verdeata maruntita si lasam sa se raceasca.

Cum preparam aluatul:

Cernem faina intr-un bol, punem sarea, iar apoi turnam uleiul si apa calda peste faina si framantam.

Acoperim aluatul si il lasam la odihnit jumatate de ora, dupa care il impartim in 15 parti.

Fiecare parte o vom intinde sub forma unei foi subtiri, asezam umplutura, indoim marginile dupa care rulam.

Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt si asezam rulourile in aceasta pe care le ungem cu infuzie de ceai negru.

Le bagam la cuptor jumatate de ora la temperatura de 180 de grade celsius.

Va uram pofta buna!

Bonus
O placinta perfecta din aluat fin amestecat cu umplutura de varza si verdeata. Va recomandam sa o incercati neaparat!

In acest articol va vom oferi o reteta de placinta cu varza si verdeata.

Lista de ingrediente:

Pentru aluat:

-2 linguri de zahăr

-400 grame de chefir, lapte bătut sau iaurt

-½ linguriță de sare

-160 grame de unt

-280 grame de făină

-1½ linguriță praf de copt

-2 ouă

Pentru umplutură:

-sare

-ceapă verde

-varză

-piper negru măcinat

-mărar

-pătrunjel

Cum se prepara:

Pregatim verdeata, o spalam bine si o tocam bine impreuna cu ceapa.

Varza o taiem bucatele mici.

Chefirul il amestecam cu untul topit, iar apoi adaugam ouale si zaharul. Asezonam cu sare si amestecam bine.

Cernem faina impreuna cu praful de copt iar apoi le incorporam in compozitie.

Amestecam foarte bine, pentru a obtine un aluat omogen.

Pregatim o forma de copt pe care o ungem cu ulei si adaugam 60% din compozitie, dupa care adaugam umplutura si acoperim cu diferenta de aluat.

Bagam forma la cuptor 40 de minute la temperatura de 200 grade celsius.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"