close

Rulouri de pui in crusta crocanta…o reteta obligatorie pentru mesele festive… secretul sta in ingrediente.

rulo de pui in crusta crocanta

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de rulouri de pui crocante.

 

Lista de ingrediente:

 

          4 fileuri de piept de pui

          180 grame unt

          5-6 fire de patrunjel

          2-3 oua

          Faina

          Pezmet

          ulei vegetal pentru prăjit

          sare, piper negru proaspăt măcinat

 

 

Cum se prepara:

 

Pasul 1

Tăiați untul în 4 părți și puneți-l în congelator.

 

Pasul 2

Puneți fileul de pui pe suprafața de lucru, separați filetele mici și lăsați-le deoparte, va fi nevoie de ele mai târziu.

 

Pasul 3

Începând cu partea groasă, tăiați ușor fileurile și deschidețile ca pe o carte. Acoperiți cu o folie alimentara,și bateți folosint un ciocan specila, pana obtineti o grosime uniformă.  Asezonati bine cu sare și piper, pe toate părțile.

 

Pasul 4

Separați frunzele de pătrunjel de tulpini și le tăiați foarte fin. Scoateți untul și rotiți-l în patrunjel. Așezați bucățile de unt în centrul fileului, acoperiți partea superioară cu un filet mic.

 

Pasul 5

Indoiti fileul, rotind ușor toate colțurile spre interior, astfel încât untul să nu se scurgă. Ar trebui să fie un cotlet compact de formă alungită. Fiecare rulou se înfășoară într-o folie alimentara ,si se da în congelator timp de 10 minute.

Pasul 6

In vase separate adaugati faina si pezmetul, dupa care se bat ouale intr-un castron separat.

 

Pasul 7

Le uscam bine folosint servetele curate. Se dau rulourile în făină pe toate părțile, se scutură excesul, apoi se înmoaiește în ou, se scutură, se dau în pesmet, apoi din nou în ou și si pesmet. Puneți rulourile pe o farfurie și puneți-le în congelator timp de 10 minute.

 

Pasul 8

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Preîncălziți uleiul vegetal într-o cratiță adâncă până când bulele încep să apară pe suprafață. Se prăjesc rulourile pe toate părțile până devin maro auriu, aproximativ 2-3 minute. Transferațile ușor într-o tavă de copt și dati la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute.

Rulourile sunt gata pentru a fi servite.

 

 

 

Va uram pofta buna!

 

x
Dati-ne un "Like"