close

Rulouri delicioase de primavara. Trebuie sa incerci acesta reteta.

rulouri de primavara

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de rulouri de primavara.

 

Lista de ingrediente:

 

ulei vegetal pentru prăjit

faina de porumb

Doua oua

făină – 4 linguri

amidon – 2 linguri

 

Ingrediente pentru umplere:

          usturoi – 1 cățel

          sare – dupa gust

          faina de porumb – 2 linguri. l.

          sos de soia – 3 linguri

          tulpina de praz, partea alba

          un galbenus de ou

          Ciuperci albe uscate – 5 buc.

          fasole teaca 100 grame

          amidon – 1 linguriță.

          morcovi mari – 1 buc.

          file de porc – 250 g

          Varză chinezeasca – 100 grame

 

 

Cum se prepara:

 

Pasul 1

 

Se cerne faina, si se amesteca cu amidon și sare, ouă și o ceașcă de apă, frământați aluatul. Lăsați să stea timp de 30 de minute. Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei, se adauga o bucata de aluat, se distribuie în jurul întregii suprafețe a tigaiei, si se da la cuptorul pentru un minut. Întoarceți clătita pe cealaltă parte și gătiți încă 30 de secunde.Coaceți toate clătitele la fel.

 

Pasul 2

 

Puneti ciupercile in apa fiarta pentru aproximativ 30 de minute,dupa care le taiati in bucati mici . Tocaci carnea cu un cuțit. Se taie varza in fasii subtiri. Morcovi și usturoi se decojesc,dupa care  morcovii se taie în fâșii, iar usturoiul se toca marunt. Spalati prazul și tăiațil în inele subțiri.

 

Pasul 3

 

Într-o tigaie, încălziți uleiul și prăjiți usturoiul, timp de 1 minut. Adăugați carnea, si gătiți la foc mare timp de doua minute. Puneți ciupercile, varza, morcovii, prazul și prăjiți timp de încă trei minute. Se condimentează cu sos de soia, sare și piper. Amidonul se diluează într-o cantitate mică de apă și se toarnă într-o tigaie. Se amestecă, se adaugă varză si fasolea și se calesc doua min.

 

Pasul 4

 

La o margine a fiecărei clătite puneți doua linguri de umplutura.. Ungeți marginile cu gălbenuș.

 

Pasul 5

 

Strângeți marginile laterale și rotiți clatita intr-un rulou.Pregătiți toate clătite.

 

Pasul 6

 

Într-o tigaie adâncă de încălzire se încălzește untul și se prăjesc clatitele în serii până devin maro auriu, timp de doua minute pe fiecare parte. Serviti cald.

 

 

 

 

Va uram pofta buna!

 

x
Dati-ne un "Like"