close

Sarmale dupa o reteta dezvaluita de Chef Catalin Scarlatescu. Reteta aici…

_SERM10

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Sarmale a la Chef Catalin Scarlatescu.

Lista de ingrediente:

– varza murata

– 500 grame orez

– 40 grame piper

– 11 grame sare/kilogramul de carne

– 4 kilograme de carne tocata de porc

– bulion

– 1 bucată de afumatura

Cum se prepara:

Dam drumu la cuptor pentru a se incalzi.

Apoi tocam ceapa marunt, o punem intr-o tigaie la si lasam sa se caleasca pana prinde o culoare usor aurie iar apoi o lasam putin la racit.

Dupa ce s-a racit, o amesteca, cu carnea tocata, orezul spalat, sare, cimbru, piper.

Dupa asta selectam cele mai bune frunze de varza murata si impaturim cu grija continutul.

Cand am terminat de impaturit sarmalutele, varza murata ramasa o tocam si o amestecam cu bulion.

Acum vom pune totul intr-o oala pentru cuptor.

Pentru inceput asezam un strat e varza, peste stratul de varza punem cateva foi de dafin, dupa care punem o bucata buna de afumatura iar apoi un strat de sarmale.

Apoi urmatoarele straturi vor fi unul de varza urmat de unul de sarmale si tot asa pana se umple oala. Adaugam apa si putin ulei dupa care bagam in cuptorul preincalzit.

Lasam sa fiarba minim 4 ore, iar la final sarmalele ti se vor topi in gura.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"