close

Se pregateste in tigaie! Tort fara coacere.

24.02-POZA art.2 (tort-fără-coacere

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Tort delicios la tigaie.

Lista de ingrediente:

Pentru aluat:

-o conservă de lapte condensat (380 ml)

-1 ou

-470 grame făină

-1 linguriță bicarbonat de sodiu

Pentru cremă:

-90 de grame de nuci pentru decor

-2 linguri de făină

-2 oua

-200 grame unt

-1 plic zahăr vanilat

-1 pahar de zahăr

-0.5 litri de lapte

Cum se prepara:

Pregatim crema si amestecam laptele, ouale, faina, zaharul si zaharul vanilat intr-o cratita.

Punem la foc mic pana ce amestecul devine dens si amestecam continuu.

In crema densa adaugam untul, amestecam si acoperim cu un capac.

Laptele condensat il vom amesteca cu oul si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Treptat adaugam faina cernuta si amestecam foarte bine.

Aluatul moale se imparte in aproximativ 8 bucati si se intind cu ajutorul unui facalet.

Pregatim o tigaie pe care o ungem cu unt si o punem pe foc. Gatim toate blaturile pe rand in tigaie.

Cand sunt gata, le scoatem pe un platou si ungem fiecare blat cu crema.

Daca mai raman bucatele de blat, le faramitam impreuna cu nucile si le presaram peste tort.

Lasam sa se imbibe dupa care putem servi.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"