close

Sigur nu ati mai preparat aceste chiftele de conopida cu soia pana acum. Incercati aceasta reteta.

Sigur nu ati mai preparat aceste chiftele de conopida cu soia pana acum. Incercati aceasta reteta.

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Chiftele de conopida cu soia .

Lista de ingrediente :

-doua conopide

-doi morcovi

-o legatura ceapa verde

-doua oua

-sare

-piper

-pesmet

-condimente

-faina

-un plic soia granule

-o capatana usturoi

-o legatura marar

Cum se prepara :

Se pune conopida la fiert in apa cu sare, separat punem soia la fiert in apa cu sare, se scurg cand sunt gata se dau prin masina de tocat.

Se amesteca cu morcovul, ceapa, usturoiul, mararul , se adauga ouale, sarea, condimentele si piperul .

Se pune o ceasca de pesmet, 6 linguri de faina, se iau gramajoare, se formeaza chiftelute .

Se dau prin faina si se pun la prajit pe ambele parti pana devin aurii .

Va uram :

Pofta buna!

BONUS

Aceste chiftele din cartofi si ciuperci, cu sos este o mancare prefecta pentru familie.

In acest articol va vom oferi o reteta de Chiftele din cartofi și ciuperci.

Lista de ingrediente:

-făină

-300-400 grame piure de cartofi

-3 linguri de smântână

-2-3 linguri de mărar tocat

-20-30 grame de unt

-100-200 grame de ciuperci champignon (proaspete sau marinate)

-1 ou

-150-200 grame de cașcaval

Pentru sos:

-150-200 grame de smântână sau maioneză

-mărar

-1 castravete

-sare

-1-2 căței de usturoi

Cum se prepara:

Intr-o cratita cu apa punem cartofii si lasam sa fiarba. Cand sunt gata, ii scurgem de apa si ii pregatim pentru piure adaugand untul si amestecam bine.

Apoi dam cascavalul il dam prin razatoare iar apoi spalam si tocam mararul.

Daca optam pentru ciuperci marinate, le taiem in bucati mici, iar daca folosim ciuperci proaspete le prajim intr-o tigaie cu ulei si ceapa.

Piureul de cartofi il amestecam cu restul ingredientelor exceptand ciupercile.

Punem faina cernuta si amestecam din nou. Rezultatul va fi un aluat dens.

Umezim mainile si incepem sa formam chiftelutele dupa care le trecem prin faina.

Le punem la prajit in tigaie si acoperim cu un capac.

Pregatim si sosul dand castravetele prin razatoarea mare dupa care le scurgem de zeama.

Dam si usturoiul prin presa si amestecam cu mararul, castravelete si smantana sau maioneza.

La final potrivim cu sare.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"