close

Supa cu smantana. O supa simpla, rapida si delicioasa!

15.04-POZA art.12 (s604x0_Supa-de-vara-cu-smantana

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Supa cu smantana.

Lista de ingrediente:

– 4-5 rosii

-4-5 cartofi

-200 grame de fasole verde

-o radacina de patrunjel

– 2 cepe mai mari

-200 grame de mazare boabe

-2-3 morcovi

-2-3 buchete de conopida

-2 ardei grasi

-putina fidea

-smantana

-sare

-verdeata

Cum se prepara:

Pregatim o cratita in care vom pune la fiert cartofii, morcovii, ceapa si patrunjelul taiate mai marunt.

Dupa ce au fiert punem si restul legumelor conopida, fasolea verde, mazarea, ardeiul gras, pastele fainoase, rosiile taiate.

Lasam sa fiarba si servim atat calda cat si rece, cu verdeata si smantana in farfurie.

Va uram pofta buna!

Bonus

Ciorba de legume potrivita pentru diete

Lista de ingrediente:

– 850 gr rosii

– 2 morcovi

– 1 radacina patrunjel

– 1 ceapa

– 2 ardei grasi

– 1/2 lingurita faina

– 2 linguri ulei

– 2 linguri orez

– verdeata

– sare

Cum se prepara:

Rosiile se spala, se taie felii si se pun la fiert in 1/2 l apa.

Dupa ce au fiert bine, se trec prin sita si se separa pielitele si semintele.

Se curata morcovul, radacina de patrunjel si ceapa si se pun la fiert intr-o oala cu 1 l apa.

Dupa ce au fiert, se scot legumele si in zeama ramasa se pun: sucul de rosii, orezul, ardeiul taiat julien si putina sare.

Se lasa pe foc pana ce fierbe orezul, apoi se toarna faina amestecata cu ulei si cateva linguri de zeama fierbinte.

Se presara verdeata tocata, se mai lasa la clocotit 2-3 min. si se stinge focul.

Se poate servi atat calda cat si rece cu crutoane .

Va uram:

Pofta buna !

Bonus 2

Ciorba de vacuta

Lista de ingrediente:

-800 grame carne de vita cu os

-200 grame pasta de rosii

-2 catei usturoi

-o jumatate lingurita adjica picanta

-o jumatate pahar orez

-doua cepe mari

-condimente pentru supa

-ulei

Cum se prepara:

Carnea se fierbe in apa cu sare, timp de o ora pana este gata.

Se va indeparta spuma.

Se scoate din cratita, se taie bucatele, se pune inapoi in cratita.

Ceapa se toaca marunt, se caleste in tigaie cu ulei pana devine transparenta.

Se adauga pasta de rosii, usturoiul pisat, condimentele si adjica.

Se amesteca bine si se prajeste circa 5 minute.

Orezul se spala, se pune in cratita cu carne.

Cand este gata orezul se adauga compozitia din tigaie, se amesteca bine, se fierbe inca 5 minute si se ia de pe foc.

Se acopera, se presara verdeata tocata marunt .

Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"