close

Supa de ciuperci. Un preparat incredibil de gustos si delicios.

11.03-POZA art.11 (supa-de-ciuperci

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Supa cu ciuperci.

Lista de ingrediente:

-200 grame brânză topita

-1-2 cartofi

-1 morcov

-mărar uscat (opțional)

-ulei pentru prăjit

-5-7 ciuperci

-200 grame de broccoli

-sare după gust

Cum se prepara:

Pregatim o tigaie cu ulei pe care o punem la incins, apoi taiem ciupercile si le pune sa se prajeasca.

Morcovul il dam prin razatoare si il punem si pe el la prajit.

Dupa asta desfacem in bucatele mici broccoli.

Curatam si taiem cartofii si adaugam toate ingredientele in apa clocotita, dupa care asezonam cu sare si lasam sa fiarba supa timp de 10 minute.

Branza topita (inghetata putin in prealabil) o dam prin razatoare mare iar apoi o adaugam in supa.

Lasam supa sa fiarba 5 minute pana se topeste branza si la final o putem servi cu crutoane.

Va uram pofta buna!

Bonus

Avem pentru tine o rețetă de post foarte gustoasă! Ciulama de ciuperci!

Daca faci parte dintre persoanele care obisnuiesc sa tina posturile, cu siguranta ti se intampla sa te confrunti cu lipsa de idei in ceea ce priveste mancarurile de post. De aceea, venim in ajutorul tau propunandu-ti sa incerci reteta noastra de ciulama de ciuperci de post, o mancare gustoasa si foarte usor de preparat.

 
Ingrediente pentru ciulamaua de ciuperci de post:

– 1 kg de ciuperci;
– 50 gr de faina;
– 200 ml de ulei;
– 300 ml de supa de legume;
– marar, patrunjel;
– sare, piper.

Cum se prepara ciulamaua de ciuperci de post:

Ciupercile trebuie spalate, taiate si puse la fiert. Cat timp fierb, pregateste sosul. Pune uleiul intr-o cratita si adauga faina, amestecand cu o lingura de lemn. Treptat, adauga supa de legume amestecand in continuu, pentru ca faina sa nu formeze cocoloase. Daca nu ai la indemana supa de legume, poti folosi si apa, insa supa de legume potenteaza gustul delicios al acestui preparat. Sosul trebuie sa aiba o consistenta cremoasa. In momentul in care ai obtinut-o, scoate si ciupercile de la fiert si adauga-le in sos, impreuna cu sarea si piperul.C iulamaua mai trebuie lasata la fiert aproximativ 5 minute, dupa care poate fi pusa in farfurii pentru a fi servita. Odata pusa in farfurii, se orneaza cu verdeata tocata.

Ciulamaua de ciuperci de post poate fi consumata si cu paine, dar combinatia ideala este cu mamaliga. 

x
Dati-ne un "Like"